Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η βουβή κοινωνική οργή ο μεγάλος κίνδυνος για την Κυβέρνηση

Παρασκήνιο

Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις είχε ως συνέπεια να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες σε ξένες πλατφόρμες.

Εργαζόμενοι και φοιτητές δεν βρίσκουν σπίτια για να νοικιάσουν. Ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται υποβαθμισμένες τα σπίτια έχουν περάσει στον έλεγχο εταιρειών και προορίζονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Για πρώτη φορά η Αθήνα πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα κύμα αστέγων.

Η εξέλιξη αυτή οφείλει να προβληματίσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και να ληφθούν τολμηρές πρωτοβουλίες για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος. Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά θα πρέπει να προστεθεί και αστάθμητος παράγοντας του ενεργειακού κόστους.

Τον Οκτώβριο τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση κατά την οποία οι τιμές στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο πάρουν και πάλι την ανηφόρα υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα κύμα οργής, το οποίο δεν θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει.

Ειδικά όταν ξεσπούν κοινωνικές εκρήξεις χωρίς την καθοδήγηση κομμάτων, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Η φαινομενική ηρεμία που επικρατεί δίνει στην κυβέρνηση την ψευδαίσθηση ότι ελέγχει απολύτως την κατάσταση.

Όταν όμως ανάψει η σπίθα μπορεί μέσα σε χρόνο-ρεκόρ να βρεθεί αντιμέτωπη με καταστάσεις ανάλογες με αυτές που έζησε η Γαλλία, όταν το Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται απελευθερώνονται δυνάμεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές.

Γιατί η οργή της κοινωνίας όταν εκφράζεται μπορεί να κατεδαφίσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...