Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η υπόθεση Καϊλή, οι σπασμωδικές κινήσεις Ανδρουλάκη και η απέλπιδα προσπάθεια Τσίπρα για να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ»

Η υπόθεση σύλληψης της Ευρωβουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή ανεβάζει την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ταυτόχρονα, συντηρεί το... μεγάφωνο των υποκλοπών.

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή το έχει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος ανεβάζει τους τόνους κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας ως "Δούρειο Ίππο" της την Καϊλή! Δηλαδή, η Καϊλή, πιάστηκε με "τη γίδα στην πλάτη" για να σπιλώσει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό της, (με τον οποίο είναι μαζί εδώ και χρόνια σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο), κατ΄ εντολήν του Μητσοτάκη! Η Καϊλή βρίσκεται στη φυλακή και κινδυνεύει με κάθειρξη λόγω των βαρύτατων κατηγοριών που της έχουν απαγγελθεί, "υπακούοντας" στον Μητσοτάκη που την ήθελε "Δούρειο Ίππο", για να αλώσει το ΠΑΣΟΚ!!! Το άλλο με το... Κατάρ, το ξέρετε; Εκεί που ο Ανδρουλάκης περίμενε ότι θα κάνει το θέμα των υποκλοπών κορυφαίο στην Ευρώπη, πριν προλάβει να πάει, αποδείχθηκε ότι με βάση τις παρακολουθήσεις από τις βελγικές αρχές, πιάστηκαν στο τέλος οι... λαγοί μέσα στο δάσος με τα αγριόχορτα.

Του Λουκά Γεωργιάδη

Από την άλλη πλευρά, ο Τσίπρας προσπαθεί να συνέλθει απ΄ όλα όσα γίνονται. Η υπόθεση της Καϊλή ξυπνάει στο εκλογικό σώμα μνήμες από την εποχή Τσοχατζόπουλου. Τους συντρόφους τους έχει μαζέψει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας, αλλά δεν φαίνεται να τον βοηθούν για να κάνει τη διαφορά. Αντιθέτως, σε ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο ενός αντιμητσοτακικού μετώπου, το εκλογικό σώμα του κεντρώου χώρου, μάλλον θα σκεφτεί την ιστορία του ΠΑΣΟΚ που μετεξελίχθηκε σε... ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ και θέλει με το ΠΑΣΟΚ να συγκροτήσει την "προοδευτική" διακυβέρνηση του τόπου. Εδώ γελάμε...

Ο Τσίπρας προσπαθεί να συντηρήσει το θέμα των υποκλοπών, για το οποίο δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις παρακολουθήσεις. Παρακολουθήσεις γίνονταν αλλά δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο εντολέας. Ακόμη και οι αναφερόμενες παρακολουθήσεις π.χ. του Χατζηδάκη, ουδείς γνωρίζει από ποιο κέντρο κατευθύνονταν, με δεδομένο ότι μέσα στην ΕΥΠ, υπάρχουν ομάδες, οι οποίες μπορούν να παρακολουθούν χωρίς άνωθεν πολιτικές εντολές όσους θέλουν. Άγριο μπλέξιμο. Μέχρι τις εκλογές έτσι θα πηγαίνουμε και ακούγονται φωνές για την... επίσπευση τους μέσα στον Μάρτιο, έτσι ώστε μέχρι πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων να έχουν τελειώσει όλα και η χώρα να έχει κυβέρνηση. Θα έχει ή θα χρειαστεί να ξαναπάμε σε εκλογές; Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ο διεθνής παράγοντας δεν θέλει την Ελλάδα πολιτικά... μπαχαλοποιημένη και σίγουρα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο... ταλαίπωρος Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει το θέμα των υποκλοπών πιστεύοντας ότι κάποιοι βραχίονες των μυστικών υπηρεσιών μπορούν να επιβεβαιώσουν τον... ευσεβή πόθο του, να προκαλέσει φθορά στον Μητσοτάκη. Γιατί, όπως πάνε τα πράγματα, ο ίδιος, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαμορφώσει ένα κλίμα ανατροπής, ενώ αυτοί που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάνε στη Νέα Δημοκρατία είναι περισσότεροι από αυτούς που ακολουθούν τον αντίστροφο δρόμο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέποντας το κόμμα του να υπολείπεται τουλάχιστον κατά 7 μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη να προηγείται στην καταλληλότητα τουλάχιστον κατά 10 μονάδες και στην παράσταση νίκης κατά 40 μονάδες, βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να συγκροτήσει ένα αντιμητσοτακικό ρεύμα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, πιστεύοντας ότι ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Βαρουφάκη (αν φυσικά παραμείνει στη Βουλή), θα είναι μια λύση κυβέρνησης "ειδικού σκοπού". Δεν ξέρει ωστόσο, ότι τέτοια σενάρια, είναι... δύσκολο να γίνουν αποδεκτά από τον διεθνή παράγοντα, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Βαρουφάκης έχουν... ποινικό πολιτικό παρελθόν και δεν έχουν εκφραστεί ξεκάθαρα κατά των φρικαλεοτήτων του Πούτιν, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνεται στα αγαπημένα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου, καθώς η τακτική του κατά της κυβέρνησης υιοθετείται πλήρως από τον Ερντογάν, αν δεν υπαγορεύεται κιόλας!

Όσο υπάρχει Μητσοτάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγει στην επιφάνεια, γιατί ο κόσμος ξέρει τι εστί... Τσιπροπολακισμός! Και σκεφτείτε ότι έρχονται αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, ενώ η αντιμετώπιση των πολλαπλών κρίσεων δίνει μπόνους στον Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρείται μακράν ως καταλληλότερος για να συνεχίσει να κατευθύνει το καράβι προς τη νέα εποχή. Μνημόνια δεν υπάρχουν, επενδύσεις έρχονται, η Ελλάδα πλασάρεται ως ισχυρός παίκτης στο νέο γεωπολιτικό και ενεργειακό παίγνιο και γενικώς, ο Τσίπρας μένει με το παλαιό ΠΑΣΟΚ του Άκη, τους κακοποιούς που καίνε και σπάνε και κάποια "ειδικά κοινά" που είναι εθισμένα στην ανομία και στην παρανομία. Αυτή όμως δεν είναι η Ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί να έχουμε ψευδαισθήσεις ότι θα πάμε μπροστά. Μόνο με όπισθεν στον κατήφορο μοιάζει ένα τέτοιο σενάριο. Ο Μητσοτάκης έχει αδρανοποιήσει πλήρως όλο το αριστερό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσπαθεί με τον... ταλαίπωρο Βαξεβάνη, να εμποδίσει την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας με αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

Και έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ, όπου το κλίμα είναι πολύ βαρύ, ούτε ο Ανδρουλάκης θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τον Τσίπρα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, ούτε στη δεύτερη θα μπορέσει να επιδείξει κάποια ισχυρή δυναμική, ώστε να επιβάλλει τη δική του ατζέντα στον Μητσοτάκη, στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ. Απλά πρέπει να ξέρουν στην Ελληνική Αριστερά, ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που έχουν στα σενάρια τους οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...