Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Καϊλή: «Κάποιοι δίπλα μου με πρόδωσαν - Χρησιμοποίησαν το όνομα μου χωρίς να το γνωρίζω»

Παρασκήνιο

Από το πρώτο λεπτό που μπήκε η Εύα Καϊλή στην δικαστική αίθουσα κατάλαβε ότι το κλίμα δεν ήταν καλό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Όταν πήρε το λόγο είπε στους δικαστές: «Κάποιοι δίπλα μου με πρόδωσαν. Χρησιμοποίησαν το όνομα μου χωρίς να το γνωρίζω...».

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία εμπλέκεται στο Qatargate μίλησε ελάχιστα καθώς δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Στην χθεσινή ακρόασή της ακόμα και ότι είναι μητέρα δεν είχε καμία απολύτως σημασία.

Διάλογος

Εύα Καϊλή: Είμαι μητέρα ενός μικρού παιδιού

Δικαστής (Γυναίκα): Δεν έχει καμία δικονομική αξία σε αυτό το δικαστήριο

Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος Εύας Καϊλή: «Περίμενα μια στοιχειώδη αιτιολογία να στηρίζεται δηλαδή σε πραγματικά περιστατικά που τεκμηριώνουν ότι είναι ύποπτη φυγής ή ότι είναι επικίνδυνη να καταστρέψει στοιχεία της ανακρίσεως. Δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό».

Η δικαστής μέτρησε ένα βασικό στοιχείο για την τελική της απόφαση, τα 750.000 ευρώ μοιρασμένα σε μια βαλίτσα που είχε ο πατέρας της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της.

Η «μετάφραση» στις κινήσεις της την ημέρα της σύλληψης της για τους Βέλγους δικαστές είναι όπως λένε νομικοί κύκλοι προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων της έρευνας και πιθανόν να ήθελε να διαφύγει. 

Το λογικό ισχυρίζονται ήταν εκείνη την ημέρα να ειδοποιήσει τις αρχές όταν εντόπισε τα χρήματα.

Ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ που διάβασε το κατηγορητήριο στην Εύα Καϊλή ήταν αυστηρός. Ήταν εκείνος που υπέγραψε το ένταλμα σύλληψής της και ο άνθρωπος που βρέθηκε χθες απέναντί της.

Μια φράση του ότι η Εύα Καϊλή θα απαχθεί από Καταριανούς προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων της ενώ ορισμένοι την ερμηνεύουν ως ειρωνική  καθώς όπως λένε αυτό που ήθελε να πει ο Μισέλ Κλεζ είναι ότι η κατηγορούμενη ευρωβουλευτής είναι πολύ κοντά στο Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή αναζητά τώρα το στοιχείο που θα παρουσιάσει στην επόμενη ακρόασή της για να μπορέσει να πείσει να τον αφήσουν ελεύθερη και να μην ξαναδεί αυτό το έγγραφο με το οποίο παρατάθηκε η κράτησή της για τριάντα ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Τσίπρας κρύβεται και δεν μιλάει για την αισχρή δήλωση της Προέδρου των Σκοπίων

Στην ανοίκεια πρόκληση της νέας Προέδρου των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που αποκάλεσε τα Σκόπια σκέτη «Μακεδονία», ο τέως Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χάρισε το όνομ...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Προσκεκλημένος στο δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε μία πρόσκληση που αποτελεί έκπληξη προχώρησε η τουρκική προεδρία για το δείπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυ...

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

Φόρτωση άρθρων...