Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

ΤΑ ΝΕΑ: Δεν πωλείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης λόγω της γεωπολιτικής αναβάθμισης της Αλεξανδρούπολης ύστερα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόκειται για κεντρική πολιτική απόφαση, η οποία ελήφθη σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από προσεκτική αξιολόγηση όλων των κρίσιμων παραγόντων που σχετίζονται με την ανάδειξη της περιοχής σε οικονομικό και αμυντικό κόμβο, όπως και με ενεργειακές και εμπορικές παραμέτρους αλλά και με άλλες όπως της ενέργειας και του εμπορίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση θέλει συνολικά ένα νέο επιχειρησιακό πλάνο για το λιμάνι βάζοντας άρα στο τραπέζιτη επεξεργασία νέων πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση διαφόρων χρήσεων του λιμένα.

Πάντως, η ματαίωση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν σχετίζεται με κάποιο φρένο στο πρόγραμμα.

Αντίθετα όπως έχει διαμηνυθεί και από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκεται έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη με αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων που έχουνπολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαδικασία για τη ΛΑΡΚΟ και προχωρούν οι διαδικασίες για τα λιμάνια Καβάλας και Ηγουμενίτσας, τις Γούρνες Ηρακλείου τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Αττική Οδό κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η επιβεβαίωση της αποκάλυψης του lykavitos.gr για τα ονόματα που... δεν υπήρχαν στην επιστολή Ράμμου

Επιβεβαιώθηκε το δημοσίευμα του lykavitos.gr, όπως έγινε κατανοητό από τον "θερμό" διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση επί της...

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Σπυρόπουλος – Αφήνει αιχμές για την ηγεσία

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο μέχρι πρότινος συντονιστής τομέων πολιτικής του κόμματος, Απόστολος Σπυρόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας. Με ανάρτησή του ...

Φόρτωση άρθρων...