Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Καραμανλής: Συζητήσεις για επέκταση του Μετρό στο παραλιακό μέτωπο

Παρασκήνιο

Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ακόμα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, πρόσθεσε ότι σε δυο χρόνια ο στόλος των λεωφορείων έχει αυξηθεί κατά 55%. Ακόμα, δήλωσε ότι η Αττικό Μετρό μελετά νέα έργα, η γραμμή 4 προχωρά, ενώ υπάρχουν προμελέτες, συζητήσεις και επαφές με όμορους δήμους για την επέκταση του Μετρό στο παραλιακό μέτωπο.

Αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν για να αποσυμφορηθεί η Αθηνά και να μην είναι προβληματική η κυκλοφορία σε πέντε με δέκα χρόνια, τόνισε ότι σχεδιάζεται η επέκταση της λεωφόρου Κύμης που δημοπρατείται της επόμενες μέρες και θα ανακουφίσει όσους κινούνται στην Αττική Οδό.

Ακόμα, μελετάται το σχέδιο της κατασκευής της σήραγγας της Ηλιουπόλεως που θα καταλήγει πριν την λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι με τον πράσινο δακτύλιο έχει βελτιωθεί αισθητά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Για την κυκλοφορία στον Κηφισό δήλωσε ότι αν και η συντήρηση και η κυκλοφορία ανήκει στην περιφέρεια το υπουργείο Υποδομών έχει καλέσει όλους τους αρμοδίους φορείς να κάτσουν στο τραπέζι για να βρεθούν λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να ενισχυθεί από την περιφέρεια το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Tik Tok: Εύχεται καλή επιτυχία στη Σάττι με ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στην Μαρίνα Σάττι, που διαγωνίζεται στον ημιτελικό της Eurovision ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Nίκος Ανδρουλάκης. Στο βίντεο του από την περιοδεία στο Ρέθυμνο ακ...

Επιμένει ο Κασσελάκης: «Παρεξηγήθηκε η Ν.Δ. επειδή είπα "θα τους ξεσκίσω"; Το ξαναλέω»

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τη φράση που χρησιμοποίησε πριν από δύο ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με υγειονομικούς στην ...

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη για τα «χειρόγραφα του Ιησού»: Πουλούσα και βιβλία του Μαρξ, δεν ήμουν κομμουνιστής

Απάντηση σε σκληρούς τόνους για τη χθεσινή καταγγελία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη ότι στο παρελθόν «πωλούσε δήθεν χειρόγραφα του Ιησού» έδωσε ο υπουργός Υγείας Ά...

Φόρτωση άρθρων...