Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο

Παρασκήνιο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Ευάγγελο Αποστολάκη και άλλους συνεργάτες του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία, όπου είναι θαμμένοι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, που έπεσαν κατά την διάρκεια του αγώνα 1955-1959 με όραμα την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ο Σ. Κασσελακης περιηγήθηκε στους χώρους των Φυλακών όπου βρίσκεται η αίθουσα της αγχόνης και τα κελιά των μελλοθανάτων, όπου έζησαν τις τελευταίες στιγμές τους οι αγωνιστές πριν εκτελεστούν από τους Βρετανούς αποικιοκράτες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται τα μνήματα των πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 αλλά και αυτά όσων πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους το 1964 κατά τη διάρκεια της τουρκικής ανταρσίας.

kasselakis_kypros

Στον χώρο βρίσκεται και ένα αεροσκάφος Νοράτλας, πανομοιότυπο με αυτά που είχε στείλει η Ελλάδα στη Κύπρο στις 21 Ιουλίου 1974 για να συμβάλλει στην άμυνα του νησιού με την Α' Μοίρα Καταδρομών. Στο ίδιο σημείο είχε καταπέσει από φίλια πυρά ένα από τα αεροσκάφη. Είχε σκοτωθεί τόσο το πλήρωμα όσο και οι καταδρομείς πλην του Θανάση Ζαφειρίου που είχε πηδήξει από το Νοράτλας χωρίς αλεξίπτωτο.

Στη συνέχεια θα έχει ακρόαση από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί, επίσης, με την Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τους Προέδρους του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Στην Αλβανία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης – Θα επισκεφθεί τον Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή

Επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της επιτροπής Σύνδεσης και Σταθεροποίησης ΕΕ - Αλβανίας, ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σήμερα, ημέρα το...

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το Πάσχα: Βόλτα με το ποδήλατο μετά το αρνί, βοηθάει και στη χώνεψη

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός για το Πάσχα δίνοντας έμφαση τόσο στα έθιμα όσο όμως και στον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση. Αφού έκανε, μέσα από την ανάρτη...

Φόρτωση άρθρων...