Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κέρδισε (ξανά) ο Μητσοτάκης στην Βουλή, καμιά ανοχή πλέον στα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ του ΚΚΕ και οι τελικές συμφωνίες για τα δύο περιφερειακά κανάλια  

Παρασκήνιο

Ακόμη μια καθαρή κοινοβουλευτική επικράτηση επέτυχε χθες ο πρωθυπουργός στην Βουλή, αφού ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μίλησε με ρεαλισμό, καθαρές πολιτικές θέσεις τοποθετώντας την Ελλάδα, γεωπολιτικά, στον χώρο που πραγματικά ανήκει δηλαδή στην Δύση.
Οι πομφόλυγες του Τσίπρα, ο οποίος «νταραβερίστηκε» με την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Αμερικανική Κυβέρνηση – αυτή του Τραμπ – επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή δουλικότητα απέναντι στις ΗΠΑ, δεν έπεισαν ούτε τον πιο φανατικό ΣΥΡΙΖΑΙΟ. Ενώ με την παλαιολιθική, ξύλινη γλώσσα του ΚΚΕ και τις απόψεις της δεκαετίας του 70 που αναδύουν ναφθαλίνη, κανείς νοήμων Έλληνας δεν αξίζει τον κόπο να σπαταλήσει ούτε ένα λεπτό για να ασχοληθεί. 
Αν και τα εθνικά θέματα (δυστυχώς) ΔΕΝ απασχολούν  μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αφού οι προτεραιότητες όλων είναι η μάχη της καθημερινότητας, ο Μητσοτάκης σε ακόμη μια κοινοβουλευτική μάχη σημείωσε μια καθαρή νίκη.

@ Όπως φάνηκε και στην χθεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ σταδιακά περιορίζονται οι απώλειες της Νέας Δημοκρατίας του τελευταίου μήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά την πιο άσχημη συγκυρία για την Κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ μετά από μια μικρή περίοδος στασιμότητας επιστρέφει σε ποσοστά που το καθιστούν απειλητικό τόσο για την ΝΔ όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το γενικότερο σκηνικό διαθέτει πολύ μεγάλα ποσοστά «γκρίζας ζώνης» - σχεδόν 30% - που οφείλει να απασχολήσει το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας…   

@ Για τα νέα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ του ΚΚΕ με το πανό στην Ακρόπολη, υπάρχουν πολύ σοβαρές ΕΥΘΥΝΕΣ της Ελληνικής Αστυνομίας και των φυλάκων του μνημείου, που ΔΕΝ κατάφεραν να αποτρέψουν την ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ των Κνιτών στον Ιερό Βράχο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια που δεν προχώρησαν σε ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ και ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ των καταληψιών. 
Η ΑΝΟΧΗ στις ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ που διαπράττει διαχρονικά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.
Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά την ουσία της «ακτιβιστικής» ενέργειας του ΚΚΕ τα λέει όλα το σχόλιο ενός χρήστη των social media: « Δεν είναι είδηση που στελέχη του ΚΚΕ κρέμασαν πανό στην Ακρόπολη. Είδηση είναι πως ακόμα και σήμερα ασχολείται κόσμος με τα όσα κάνει το ΚΚΕ…»

@ Όπως όλα δείχνουν τα τιμήματα, που αφορούν την εξαγορά των δύο περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών από τους Μπάκο και Καυμενάκη, έχουν ήδη συμφωνηθεί. Μάλιστα όπως έγραψε χθες το powergame και σε ότι έχει να κάνει με το Action 24, το τίμημα προσεγγίζει τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι θεωρητικά είναι ζήτημα ημερών και οι τελικές ανακοινώσεις…     

@ Το 50% προσεγγίζει ήδη η μέση πληρότητα στα ανοικτά ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας (το ποσοστό των οποίων φτάνει το 90%) για τον Απρίλιο, ενώ η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου τον ίδιο μήνα ανέβηκε στα 62 ευρώ από 53 ευρώ που ήταν το Μάρτιο.
Τον προηγούμενο μήνα, το ποσοστό ανοιχτών ορεινών ξενοδοχείων ήταν 90,1%, η μέση πληρότητα 37,7% και η μέση τιμή διάθεσης δίκλινου δωματίου 72 ευρώ. Όσον αφορά στα ξενοδοχεία πόλης, ανοικτά είναι το 90,4%, η μέση πληρότητα 51% και η τιμή διάθεσης 60 ευρώ.
Το Μάρτιο στο σύνολο ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, το ποσοστό ανοιχτών μονάδων ήταν 85%, η μέση πληρότητα στα ανοιχτά ξενοδοχεία 38,4% και η μέση πληρότητα με αναγωγή στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας 31,2%.

@ Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε για το 2021 η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia για το 2021. H εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη με αύξηση της τάξης του 54% στον Κύκλο Εργασιών και βελτίωση 52% στα προσαρμοσμένα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA), συγκριτικά με το 2020. Σημειώνοντας σημαντικές οικονομικές επιδόσεις για ακόμη μία χρονιά, συνεχίζει να υλοποιεί το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό της πλάνο, συνολικού ύψους €560 εκατ. 
Ο Κύκλος Εργασιών της Sunlight Group για το 2021 ανήλθε σε €272 εκατ. αντί €177 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 54%.

@ Αύξηση κατά 54% στα 99 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη ανέρχονται σε 4 εκατ. ευρώ. Τα θετικά αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν κυρίως τη βελτίωση επιδόσεων του κλάδου Διύλισης, Εφοδιασμού & Εμπορίας, λόγω των υψηλότερων διεθνών περιθωρίων διύλισης και της αυξημένης ζήτησης καυσίμων στην εγχώρια αγορά, που αντιστάθμισε την αρνητική επίπτωση της ενεργειακής κρίσης στο λειτουργικό κόστος.
Σε ό,τι αφορά στα Δημοσιευμένα Κέρδη EBITDA, ανήλθαν στα 501 εκατ. ευρώ, με τα αντίστοιχα Καθαρά Κέρδη να διαμορφώνονται στα 347 εκατ. ευρώ, καθώς επηρεάστηκαν από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου στην αποτίμηση αποθεμάτων, αλλά και από τον λογιστικό χειρισμό των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 επίπτωση που αντιστρέφεται στα επόμενα τρίμηνα.

@ Σε αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμής στόχου της μετοχής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προχώρησε ο χρηματοοικονομικός οίκος WOOD & Company.
Σε ειδική έκθεση για την εταιρεία – μέλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι αναλυτές του οίκου επικαιροποίησαν το 12μηνο στόχο της τιμής στα 22,4 ευρώ/μετοχή, δηλαδή 31% υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα και έναντι 18 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Σύμφωνα με την WOOD & COMPANY, «η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ συνεχίζει να επιδεικνύει ισχυρή κερδοφορία και συνεπή απομόχλευση, αφήνοντας χώρο στον ισολογισμό για τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδύσεων από το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας».
«Κατά την άποψή μας», σημειώνουν οι αναλυτές της WOOD, «η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει την ανάπτυξη του κλάδου των ΑΠΕ, καθώς οι απαιτητικές περιβαλλοντικές πολιτικές απαιτούν ταχεία μετάβαση στην παραγωγή και κατανάλωση πράσινης ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Η WOOD κάνει αναφορά στα σενάρια περί εισόδου επενδυτή στην εισηγμένη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια στους επενδυτές για την αποκόμιση κερδών».

@ Ισχυρές επιδόσεις κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ο OTE. Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου OTE παρουσίασαν αύξηση 4,7% και διαμορφώθηκαν σε €825,3 εκατ. Στην Ελλάδα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 4,4%, στα €748,2 εκατ., επωφελούμενα από την ευνοϊκή βάση σύγκρισης, λόγω πανδημίας, καθώς και από τις ισχυρές επιδόσεις σε Κινητή, Τηλεόραση, Ευρυζωνικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ICT.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα του ομίλου, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, των απομειώσεων και των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με κόστη αναδιοργάνωσης (κυρίως Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης) και μη επαναλαμβανόμενες νομικές υποθέσεις, διαμορφώθηκαν σε €484,2 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 3,3% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2021, ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων.
Στην Ελλάδα, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (AL) σημείωσε αύξηση 5,1%, στα €313,6 εκατ., και το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 41,9%, υψηλότερο κατά 30 μονάδες βάσης. 
Ο όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων €171,8 εκατ., υψηλότερα κατά €23,3 εκατ. σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2021, κυρίως λόγω της υψηλότερης κερδοφορίας σε Ελλάδα και Ρουμανία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Φόρτωση άρθρων...