Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Κερδίζει παντού έδαφος στην Ευρώπη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, εκτεθειμένος ο Τσίπρας

Την υιοθέτηση της υποχρεωτικότητας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εξετάζουν οι Βρυξέλλες, σε μία κοινή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν ολιστικά το νέο κύμα της πανδημίας μετά από δύο σχεδόν χρόνια ισχυρών αναταράξεων σε όλα τα επίπεδα.

Τα μέλη της Ε.Ε, το ένα μετά το άλλο, προχωρούν πλέον στο αναγκαίο επόμενο βήμα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αναχαίτιση του κορωνοϊού και την πλήρη αξιοποίηση του μεγάλου όπλου που διαθέτει η επιστήμη για την προστασία του πληθυσμού.

Μετά την Αυστρία, την Ελλάδα έρχεται όπως όλα δείχνουν και η σειρά της Γερμανίας να λάβει γενναίες αποφάσεις για την επόμενη μέρα, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι πεισματικά και χωρίς λόγο αντιστέκονται στο να πράξουν το αυτονόητο.

Σε αντίθεση με τη σοβαρότητα που επέδειξε η Αριστερά στη Γερμανία, στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για μία ακόμη φορά εκτεθειμένος και κατώτερος των περιστάσεων, λέγοντας ξανά "όχι" στο αυτονόητο, δηλαδή στην άμεση αντιμετώπιση με αυστηρότητα, αλλά αναγκαστικά, μιας δύσκολης κατάστασης με στόχο πρωτίστως να σωθούν ανθρώπινες ζωές και ακολούθως να περάσει κάποια στιγμή με ασφάλεια η διεθνής κοινότητα σε συνθήκες κανονικότητας.

Δεν το χωράει ο νους για ποιο λόγο τα κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντιδρούν σ’ αυτή την προοπτική, αλλά τα ίδια επιβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία τους επικριτές τους, οι οποίοι τονίζουν εμφατικά πως το μόνο που απασχολεί την Κουμουνδούρου είναι να επενδύσει στο μπάχαλο, μήπως και αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Στην αντίπερα όχθη, το ΠΑΣΟΚ με τη συνεπή και υπεύθυνη στάση του απέδειξε πως λειτουργεί στη σωστή κατεύθυνση, προωθώντας προτάσεις που έχουν κοινό παρονομαστή την κοινή λογική, ενώ δεν διστάζει να πάει και ένα βήμα πιο μπροστά όταν καθίσταται αυτό αναγκαίο προκειμένου να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον.

Κοντολογίς, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στην κοινωνία και σε όλους τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Κεντροαριστέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Φόρτωση άρθρων...