Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

ΚΙΝΑΛ για νέα πρόκληση Ακάρ: Ξεδιπλώνει την αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας

Παρασκήνιο

Τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, που έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Λίγα 24ωρα μετά τους κυβερνητικούς διθυράμβους ότι μπήκε νέο θεμέλιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ξεδιπλώνει εκ νέου την αναθεωρητική ατζέντα της χώρας του στο Αιγαίο», αναφέρει στο σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Μάντζος διερωτάται μέσω ανάρτησής του στο Twitter: «Αυτό είναι το πλαίσιο συμφωνίας, που διασφάλισε ο Πρωθυπουργός προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις των στρατιωτικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τον επόμενο μήνα;».

Η νέα πρόκληση Ακάρ έγινε με «μανδύα φιλίας» προς την Ελλάδα, λίγες ώρες αφότου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο Χ. Ακάρ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τον Ν. Παναγιωτόπουλο και δήλωσε πως είναι υπέρ της κοινής χρήσης των πόρων που προέρχονται από το Αιγαίο, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός και η αλιεία.

«Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο, έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες. για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι. Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του Ακάρ, όπως αυτά μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα προκλητική δήλωση Ράμα: Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς

«Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς», τόνισε ο Έντι Ράμα σε συνέντευξή του στο κανάλι TV Klan, εμμένοντας στην «σκληρή γραμμή» μετά και τη συγκέντρωση σ...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...