Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

«Πράσινες» μεταγραφές: Ο Πανούσης, ο Χρυσόγονος και οι ενστάσεις για Κοντονή

Ας δούμε αναλυτικά κάποια από τα ονόματα εκείνων που βρίσκονται πέρα από το στενό πλαίσιο του Κινήματος Αλλαγής και θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό, και γιατί όχι, κάποιοι εξ αυτών να «κλειδώσουν» και στα ψηφοδέλτια, καθώς και στελεχών που είχαν αποχωρήσει ή είχαν για διάφορους λόγους αδρανοποιηθεί.

Σύμφωνα με ένα σενάριο που κυκλοφορεί μεταξύ των παροικούντων την Κεντροαριστερά, προς το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται να οδεύουν δύο  πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεργάστηκαν με την πρώτη εκδοχή της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται  για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Πανούση και τον πρώην ευρωβουλευτή του ίδιου κόμματος Κώστα Χρυσόγονο.

Ο πρώτος, που είναι γνωστός καταρχήν ως εγκληματολόγος και ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και δευτερευόντως ως πολιτικός, θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση που προγραμματίζει το Κίνημα Αλλαγής για την οπαδική -και όχι μόνο- βία.  Λέγεται, μάλιστα, πως δεν πρόκειται μόνο για μία τυπική παρουσία σε εκδήλωση για ένα θέμα που θα πρέπει να αφορά κάθε πολίτη και κάθε κόμμα, αλλά για το πρώτο βήμα στην προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στο Κίνημα Αλλαγής. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι συζητήσεις μεταξύ του ίδιου και της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής είναι αρκετά προχωρημένες και το πλέον πιθανό είναι πως θα μετέχει και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ίσως και στο Επικρατείας.

Ένα βήμα πριν το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος από τα χρόνια της Ευρωβουλής διατηρεί προσωπική σχέση µε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλέξει το εγκώμιο του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτηρίζοντας τον «πολύ σοβαρό πολιτικό, που μπορεί να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και για τη χώρα αργότερα, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν θα συνεργαζόταν με το ΚΙΝΑΛ είχε πει «όχι σε ατομική βάση και όχι για την εξυπηρέτηση ατομικών φιλοδοξιών, στο πλαίσιο μίας αξιόπιστης συλλογικής προσπάθειας, δεν το αποκλείω». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις  βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και το πιο πιθανό είναι ο κ. Χρυσόγονος να μετέχει και στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με ένα σενάριο που κυκλοφορεί μεταξύ των παροικούντων την Κεντροαριστερά, προς το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε να προσανατολιστεί και ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επίσης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Ανδρουλάκη και ταυτόχρονα εμφανίζεται λάβρος κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντονής: «Ακραίο σημείο διαπλοκής ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχίας η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα»

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκθειάσει τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας ότι «αντιμετωπίζει τα ζητήματα με ιδιαίτερη σοβαρότητα και μέτρο, ενώ είχε μιλήσει για «παρατεταμένη αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία «έστρεψε χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες στην κάλπη εκλογής προέδρου του ΚΙΝΑΛ και στην υπερψήφιση του Νίκου Ανδρουλάκη». Ταυτόχρονα, είχε αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμα και να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να στηρίξει και να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και έχουν γίνει αρκετές επαφές, ζυμώσεις και συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, η προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο Κίνημα Αλλαγής έχει «παγώσει», λόγω των έντονων ενστάσεων εκ μέρους «πράσινων» βουλευτών και στελεχών, που δεν  ξεχνούν πως ήταν ο υπουργός που χειρίστηκε με άκρως αντιθεσμικό τρόπο σειρά σημαντικών δικαστικών υποθέσεων.
 
Δημοσιεύθηκε στο «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...