Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Κινήσεις ματ Μητσοτάκη απέναντι στην πανδημία και αισχροκέρδεια

Κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις δεν άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μέσα στις γιορτές προχώρησε στη λήψη αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της επέλασης της "Όμικρον", ενώ αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, πιθανόν για νέα έκτακτα μέτρα μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα στη χώρα.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι σ' αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα, την οικονομία και τη δημόσια υγεία χρειάζεται ένα μείγμα στοχευμένων μέτρων που θα βάζουν σε πρώτο πλάνο την προστασία των πολιτών και την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς.

Ωστόσο, γίνεται από όλες τις πλευρές αντιληπτό πως σε δύσκολες καταστάσεις πρέπει να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργούν συλλογικά, προκειμένου να μπει ένα ανάχωμα στην πανδημία και να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η κοινωνική συνοχή.

Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένως αποδείξει πως στο επίκεντρο της δικής του πολιτικής κουλτούρας είναι ο άνθρωπος και όποτε κριθεί βάζει στην άκρη το πολιτικό κόστος και ενεργεί με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τίποτε άλλο.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση με μία κίνηση ματ έβαλε ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος στα φαινόμενα αισχροκέρδειας, όσον αφορά στις τιμές για τις μάσκες ειδικού τύπου που έγιναν υποχρεωτικές. Η ανεξήγητη άνοδος των τιμών στις πρώτες ώρες μετά τη διαρροή των νέων μέτρων προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπουργούς για άμεση απάντηση με αυστηρές συστάσεις και την επιβολή προστίμων μαμούθ για τους επιτήδειους.

Στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία των εμβολιασμών και την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών από τα μέσα Ιανουαρίου.

Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, το ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας καθίσταται μονόδρομος, με τη χώρα να χρειάζεται άμεσα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας, ενώ έπονται και άλλες ευρωπαϊκές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...