Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Κλείνει τις κερκόπορτες της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με όπλο το πρόγραμμα των εμβολιασμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να δώσει μια συνολική απάντηση σχετικά με το χτίσιμο του τείχους ανοσίας προκειμένου η χώρα να υπερπηδήσει τα σημερινά εμπόδια για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Χωρίς να βάζει απέναντι τους ανεμβολίαστους, ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει την περαιτέρω στήριξη του προγράμματος εμβολιασμού τόσο σε επίπεδο πρώτης δόσης, όσο και σε εκείνο της τρίτης, ώστε να προστατευτούν κατά κύριο λόγο οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν διαρρήδην τα σενάρια για ένα νέο λοκ ντάουν και κινούνται πλέον στην κατεύθυνση αφενός της ενίσχυσης των μονάδων Υγείας μετά και την αποχώρηση των υγειονομικών που αρνήθηκαν τους εμβολιασμούς, αφετέρου στο δραστικό περιορισμό όσων δεν έχουν ακόμη επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο και να βοηθήσουν με τη στάση τους στην ολική αντιμετώπιση του τετάρτου κύματος της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση βάζει εμπρός στοχευμένα μέτρα που θα οδηγήσουν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στο κλείσιμο νέων ραντεβού, καθώς η ανάγκη για τρίτο εμβολιασμό προκειμένου να συνεχίζει το πιστοποιητικό να βρίσκεται σε ισχύ μετά το επτάμηνο, καθιστά τη συμμετοχή μονόδρομο.

Στο μεταξύ, η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ολόκληρη τη χώρα με την αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων να δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό, έχει προκαλέσει τα ανακλαστικά διαφόρων ηλικιακών ομάδων και των νέων προκειμένου να αλλάξουν στάση, με αποτέλεσμα να καταγράφεται ένα μεγαλύτερο σε σχέση με την καλοκαιρινή ραστώνη και τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου ενδιαφέρον για το εμβόλιο.

Από την άλλη πλευρά, η Κυβέρνηση αυστηροποιεί τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων, ενώ χρειάζεται επειγόντως και διαφορετική προσέγγιση στη διαχείριση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία εξαιτίας του συνωστισμού έχουν μετατραπεί σε εστίες διάδοσης του ιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...