Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Κληρονομιά 100 εκατ. ευρώ από "διαφημίσεις" επιχειρηματιών, το μυστικό ραντεβού της Μαρίας Καρρά με τα παιδιά του Τράγκα, και πως ο Παππάς «έφαγε» τον Τζανακόπουλο

Παρασκήνιο

Σειρά αποκαλύψεων για τον τρόπο που ο αποθανών  Γιώργος Τράγκας απέκτησε την μυθώδη περιουσία που υπολογίζεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ(!) περιλαμβάνει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το 60σέλιδο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα.

Όπως μάλιστα ανέφερε χθες το «Βήμα»,  "στοιχεία για εκβίαση τουλάχιστον 40 - 50 επιχειρηματιών που πιθανολογείται ότι παρέδιδαν στον αποθανόντα δημοσιογράφο μεγάλα χρηματικά ποσά για υποτιθέμενη διαφήμιση στα MME στα οποία ήταν ιδιοκτήτης ή εργαζόταν φαίνεται να περιέχει το 60σέλιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες".

Πολλοί από αυτούς τους διαφημιζόμενους επιχειρηματίες φέρεται να κλήθηκαν ατύπως στην Αρχή, όπου υποστήριξαν ότι έδιναν τα συγκεκριμένα χρήματα ύστερα από δημοσιεύματα MME τα οποία ανήκαν στον δημοσιογράφο και στα οποία διατυπώνονταν υπαινιγμοί για ύποπτες συναλλαγές των εταιρειών τους. Όπως φέρεται να παραδέχθηκαν, υποχώρησαν σε αυτές τις "εκβιάσεις" με τον φόβο να σταματήσουν οι συναλλαγές τους με το Δημόστο, να έχουν προβλήματα στην αγορά κ.λπ. . Δηλαδή, όπως ισχυρίστηκαν, έδιναν χρήματα για διαφήμιση για να μην υπάρχει περαιτέρω δυσφήμησή τους.

Βεβαίως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δεν μιλάμε και για...άσπιλα και για... αμόλυντα "παιδιά" αφού στην πλειοψηφία τους στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες είναι πρόσωπα "ανοιχτά" σε σειρά υποθέσεων και άρα υπάρχουν πολλά "πατήματα".

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά της τάξης των 30 - 40 εκατ. ευρώ του εκλιπόντος δημοσιογράφου σε διάφορα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά και δύο ράβδοι χρυσού σε θυρίδα τράπεζας στη Γαλλία.  

@ Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε πως η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα Μαρία Καρρά, η οποία όπως όλα δείχνουν θα κληθεί να καταθέσει στις αρχές , πιθανώς και ανωμοτί,  βρέθηκε για μια μέρα στην Αθήνα. Και συναντήθηκε σε ξενοδοχείο πέριξ του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (το «Σόφιτελ» συγκεκριμένα) με τα δύο παιδιά του εκλιπόντος δημοσιογράφου για να υπάρξει μια τυπική συμφωνία για την κληρονομιά Τράγκα. Κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, κυρίως λόγω των υπερφίαλων απαιτήσεων της χήρας, η οποία την επόμενη μέρα επέστρεψε ξανά «πρώτη θέση» για το Μαϊάμι στο οποίο μένει πλέον μόνιμα. 
Εκεί στο Μαϊάμι λοιπόν πληροφορήθηκε την Παρασκευή την απόφαση απέναντι της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος περί δέσμευσης του συνόλου της περιουσίας του θανόντος. Και ξέσπασε, όπως μας μετέφεραν νομικοί κύκλοι, σε κλάματα… 

@ Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου δεν πρόκειται να κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι.
Το σύνολο των πρωτοβουλιών και ο πολιτικός σχεδιασμός εντάσσεται στην προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν έχει πάρει ακόμη τις τελικές αποφάσεις και διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.
Δύο εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται με τους υπεύθυνους πολιτικού σχεδιασμού του Μαξίμου έχουν πάρει εντολή να διενεργούν μια δημοσκόπηση την εβδομάδα.
Προφανώς επιδιώκουν να έχουν μια καθαρή εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα και ειδικά όσον αφορά τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Οι τελικές εκτιμήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του όλες τις εκτιμήσεις για τα ποσοστά που συγκεντρώνει το κυβερνών κόμμα.
Ο ίδιος θα κρίνει αν τελικά θα προκηρύξει αμέσως εκλογές.

Οι κάλπες πάντως το φθινόπωρο συγκεντρώνουν πολύ υψηλές πιθανότητες. 

@ Στην Ουάσινγκτον παρακολουθούν με προβληματισμό τα βρόμικα παιχνίδια των Τούρκων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου.
Η προαναγγελία στρατιωτικής εισβολής στη Συρία με πρόσχημα τους αντάρτες του ΡΚΚ και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου εντάσσονται στη στρατηγική της έντασης που έχει ανάγει σε δόγμα ο Ερντογάν.
Μέσα στη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί και εκμεταλλευόμενος τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Ερντογάν δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην σε κάποια ακραία κίνηση στα Κατεχόμενα της Κύπρου. 
Στο μεταξύ εξακολουθεί να παζαρεύει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ έχει καταφέρει να βραχυκυκλώσει και τους Γερμανούς, οι οποίοι κρατάνε πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

@ Τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Παπανδρέου, οικονομολόγος, συγγραφέας και αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου ετοιμάζει το επόμενο βιβλίο του και όπως όλα δείχνουν αυτό είναι πλέον έτοιμο.
Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Έρωτες στο Παρασκήνιο» σε εκδόσεις Καστανιώτη υπάρχουν και κεφάλαια μυθοπλασίας, ωστόσο, όπως γράφτηκε  υπάρχουν και αληθινές ιστορίες έρωτα στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ ετοιμαζόταν να αναλάβει την εξουσία.
Δηλαδή στην περίοδο μετά το 1977. Θα έχει ενδιαφέρον, καθώς όπως είπε ο συγγραφέας θέλει να τιμήσει πρόσωπα που είτε έφυγαν από τη ζωή, είτε όχι. 

@ Ως γνωστόν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, καθώς εδώ και μία εβδομάδα, ο Παππάς, μαζί με τον έτερο εσωκομματικό συνέταιρό του, Χρήστο Σπίρτζη, απολαμβάνουν τη νίκη τους. 
Το γεγονός, δηλαδή, ότι κατάφεραν να «φάνε» τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο Παππάς, μ’ άλλα λόγια, πήρε το αίμα του πίσω, καθώς είχε διαμηνύσει στον Αλέξη Τσίπρα πως αν ήθελε να κρατήσει τον  Δημήτρη Τζανακόπουλο γραμματέα, τότε θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένος για πολλά… «λευκά» στην ψηφοφορία. Αυτή η έμμεση «απειλή», ωστόσο, εγκυμονούσε τον κίνδυνο να μην επανεκλεγεί καν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ως γραμματέας, αφού εκτός των «λευκών» από το «προεδρικό» μπλοκ (που διαθέτει περί το 70% της Κεντρικής Επιτροπής…), σε μαζικά «λευκά» θα προχωρούσαν και τα μέλη της «Ομπρέλας» για να αποδοκιμάσουν την επιλογή του προέδρου. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δύο δύσκολες συζητήσεις, συμφώνησαν ότι θα ήταν ρίσκο και για τους δύο η παραμονή του δεύτερου στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ…

@ Με διθυραμβικούς τόνους, που προφανώς και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, εμφανίσθηκε την περασμένη βδομάδα η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με αφορμή την πρώτη κερδοφόρα (μετά από αρκετά τρίμηνα) χρήση της εταιρείας.
Κάτι που δεν συνάδει ούτε με την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, ούτε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Κατασκευών λόγω των θηριωδών αυξήσεων των πρώτων υλών.
Η εταιρεία διατηρεί πολλά ανοιχτά μέτωπα και ζητήματα, που δεν αφορούν μόνο το προηγούμενο μάνατζμεντ αλλά και την διοίκηση Μπουλούτα – Μυλωνογιάννη.
Παράλληλα το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό τόσο με την δημόσια πρόταση της  Reggeborgh που αναμένεται να λάβει έγκριση τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση Λιανού και Atlas.
Όλα αυτά λοιπόν τα βλέπει και τα συνεκτιμά η αγορά. Και όχι πάντα θετικά…              

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Δεν βγαίνουν στη «σύνταξη» Φίλης και Σταθάκης

Η συμπερίληψη ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Γιώργος Σταθάκης, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, αποτελεί δίκοπο μαχαίρι: και αυτό διότι από τη μία η ...

Φόρτωση άρθρων...