Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Κωδικός Επενδύσεις: Πώς πέτυχε ο Μητσοτάκης να τραβήξει το ενδιαφέρον παγκόσμιων κολοσσών

Παρασκήνιο

Σταθερά βήματα στην κατεύθυνση της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων κάνει η Κυβέρνηση, με βασικό στόχο την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Από το ξεκίνημα της κυβερνητικής θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε ψηλά στην ατζέντα του το επίμαχο θέμα, καθώς η μακρόχρονη κοινοβουλευτική του εμπειρία σε συνδυασμό με τις γνώσεις του γύρω από τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται απόλυτα τη βαρύτητα του επίμαχου τομέα για ένα πιο ανθεκτικό με προοπτική μέλλον στη χώρα.

Σε κάθε ταξίδι του στο εξωτερικό, αλλά και στις πολυάριθμες εμφανίσεις του σε ξένα ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός φροντίζει να τονίζει το ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα, με στοχευμένες κινήσεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πριν την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, η αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους εταίρους, η ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας, τα διαρκή εύσημα από αναγνωρισμένους οίκους αξιολόγησης, η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, η ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας, η νέα ψηφιακή πραγματικότητα στην Επικράτεια αποτελούν κάποια από τα κύρια συστατικά της σοβαρής δουλειάς που έχει γίνει, ώστε η χώρα να καταστεί ένα σοβαρός προορισμός για επενδύσεις σε πολλούς τομείς λόγω και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Αυτό αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που έβαλε από την αρχή τον πήχη ψηλά και έχει πετύχει έως σήμερα να στρέψει το ενδιαφέρον κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο, όπως η Microsoft, η Pfizer, η Volkswagen και άλλες. Σειρά παίρνει αυτές τις μέρες η πασίγνωστη Amazon, η οποία ετοιμάζει τα σχέδια της για ένα κορυφαίο project στη χώρα.

Σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το Μέγαρο Μαξίμου επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα, προωθώντας παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα ολιστικό σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας που θα πρωταγωνιστεί ως ένας παράγοντας εξωστρέφειας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θα «οργώσει» την Ελλάδα ο Μητσοτάκης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που επιθυμούν να προταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και πως ο Κασσελάκης αποφάσισε να «καθαρίσει» τον Πολάκη

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να οργώσει την χώρα, στις 30 μέρες που έμειναν μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Όσο κ...

Η Λευκάδα αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Στη Λευκάδα ο Γιώργος Αυτιάς είχε ενθουσιώδη υποδοχή από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος του νησιού Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι Ξε...

Φόρτωση άρθρων...