Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κωνσταντοπούλου: «Μια μέρα θα ξυπνήσουμε και ο Κασσελάκης θα έχει φύγει»

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Παρακολουθούμε εξελίξεις που είναι πάρα πολύ έντονες. Για εμένα ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε έως εδώ καθώς το ότι έχουμε αυτά τα φαινόμενα και την περίπτωση Κασσελάκη ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Ωστόσο ένα κόμμα που ήταν στα χέρια ανθρώπων που πρόδωσαν τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, πρόδωσαν τους αγώνες και τις υποσχέσεις και την εμπιστοσύνη του κόσμου ήταν φυσικό να φτάσει σε αυτό το σημείο», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνονται διεργασίες. Για εμένα και την Πλεύση Ελευθερίας αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι οι διεργασίες αλλά οι πολιτικές πράξεις. Εμείς ουσιαστικά δίνουμε έναν αγώνα μόνοι μας στη Βουλή, είμαστε η μοναδική πραγματική αντιπολίτευση. Χθες ήταν εκκωφαντική η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ και προβληματική η παρουσία του ΠΑΣΟΚ.

Σημασία έχει ποιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να δράσουν και να αγωνιστούν ενάντια σε ένα κατεστημένο και όχι να γίνουν ένα με το κατεστημένο. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που απεγκλωβίζονται και δεν ανήκουν στην κατηγορία που κατείχαν καρέκλες εξουσίας και έτσι μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι δράσεων και πράξεων. Είναι πολύ σημαντικό να συγκροτηθούν ισχυρές συλλογικότητες και η Πλεύση Ελευθερίας είναι ανοιχτή αλλά πάντοτε με τους όρους που εξαρχής και διαχρονικά έχουμε εκφέρει», πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία Κασσελάκη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι «παρακολουθώ μια συνεχιζόμενη διεκδίκηση των οφικίων, των θέσεων και των χρημάτων. Πιστεύω ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε και ο κ. Κασσελάκης θα έχει φύγει αφού πρώτα θα έχει διαλύσει όποια αυταπάτη έχει απομείνει σε κάποιους. Δεν θεωρώ ότι έχει τις προϋποθέσεις μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου, άσχετου και εγκάθετου, τοποθετημένου και αδίστακτου να δημιουργήσει συλλογικότητα ή να εμπνεύσει. Δεν πείθομαι ούτε από το επικοινωνιακό περίβλημα. Και έχει σημασία τι κάνουν οι υπόλοιποι. Όλοι κρίνονται από τη στάση τους. Το δικό μου ζητούμενο για όλους αυτούς που ευαγγελίζονται την Αριστερά είναι να μάχονται για την κοινωνία».

Για το Πολυτεχνείο και την πρόταση να γίνει υποχρεωτική αργία η 17η Νοεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «οι αγώνες των φοιτητών και των νέων στη Χούντα, ο αντιδικτατορικός αγώνας είναι μια εμβληματική περίοδος και παρακαταθήκη για τη Δημοκρατία. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ‘73 εξεγέρθηκαν μόνοι τους όταν όλα τα κόμματα τους καταδίκασαν. Είναι πολύ σημαντικό να την θυμόμαστε αυτή την ημέρα. Η Πλεύση Ελευθερίας καταθέτει ψήφισμα για να κηρυχθεί επίσημη αργία η 17η Νοέμβρη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...