Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κόντρα Φίλη-Κεραμέως για την τραγωδία στα Τέμπη

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Φίλη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μίλησε για «δολοφονία παιδιών» και υποστήριξε ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι «πολιτικά».

«Ντροπή σας» απάντησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Φίλη με τον δεύτερο ωστόσο να συνεχίζει: «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η βουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η Βουλή. Η πλειοψηφία. Το σύστημα επί τόσο καιρό συκοφαντεί...».

Σχετικά με τους ισχυρισμούς περί καθυστερημένης συγγνώμης που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα, σχολίασε ότι η ελληνική κοινωνία αναμένει ακόμα μια συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι.

Το επεισόδιο συνέβη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Η Νίκη Κεραμέως κατά την έναρξη της συζήτησης σημείωσε ότι «στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας στην Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά σημείωσε ότι «πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους» για να συμπληρώσει «η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» με τον Νίκο Φίλη να συνεχίζει και να ζητά «να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία».

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Bουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ με την Νίκη Κεραμέως να απαντά εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν» επέμεινε στους υψηλούς τόνους ο Νίκος Φίλης ο οποίος προχώρησε σε νέα έκρηξη όταν ακούστηκε ότι δεν ζητήθηκε καμία συγγνώμη για την τραγωδία στο Μάτι. «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου», ανέφερε ο Νίκος Φίλης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...