Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κόντρα Καρανίκα – Ακρίτα για τις Σπέτσες: Δε μας παρατάς, ασχολήσου με τη Μενεγάκη, ασαπέρα αγόρι μου

Παρασκήνιο

Στις Σπέτσες αναμένεται να αφιχθούν λίγο μετά τις 11 το πρωί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη για ένα τριήμερο συνεδριάσεων στο νησί του Αργοσαρωνικού, με στόχο αφενός τον απολογισμό και προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου και αφετέρου την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το λόγο αυτό, η Κουμουνδούρου επιδόθηκε σε έναν οργανωτικό «πυρετό» τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα, αλλά και να οργανωθεί ο κύκλος των τοποθετήσεων των βουλευτών, αφού προηγηθεί η σημερινή τοποθέτηση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, με την έναρξη της διαδικασίας.

Το κλίμα, ωστόσο, έχει βαρύνει απότομα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, παρά τις εντατικές προσπάθειες της Κουμουνδούρου να επιμεληθεί τα πάντα με λεπτομέρεια, καθώς η επικράτηση του life style έναντι της πολιτικής φύσης της διαδικασίας είναι ένας φόβος που ελλοχεύει σε αρκετούς βουλευτές, για αυτό και ορισμένοι έσπευσαν να προετοιμάσουν με προσοχή τις τοποθετήσεις, αλλά και τις παρουσιάσεις (power points) τους.

Πέρα από την αγωνία για την ανάδειξη του προγραμματικού χαρακτήρα της όλης διαδικασίας, τα σχόλια που σημειώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες έχουν δημιουργήσει προβληματισμό σε πολλά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς σφοδρές επιθέσεις εξαπολύονται προσωπικά και συλλογικά σε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από φανατικούς υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη. Πρόκειται για έναν «αόρατο κύκλο», όπως τον αποκαλούν μεταξύ τους κάποιοι εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θέλοντας να διαχωρίσουν πλήρως τις συμπεριφορές αυτές με την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, δηλαδή τον «στενό κύκλο» του Στέφανου Κασσελάκη.

Ήδη, η «θερμή» στιχομυθία ανάμεσα στον στιχουργό και ένθερμο υποστηρικτή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκο Μωραΐτη και τη βουλευτή της Β’ Πειραιά, Νίνας Κασιμάτη, η οποία συνοδεύτηκε από βαρείς χαρακτηρισμούς, ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα, με την απάντηση της Βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα στον Νίκο Καρανίκα, ώρες μόνο πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, να βαθαίνει ακόμη περισσότερο τον εσωκομματικό προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, η Βουλευτής Επικρατείας ανάφερε σε ανάρτησή της πως «δε μας παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου», με αφορμή την τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

akrita

 

Σημειωτέον ότι ο κ. Καρανίκας είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα πως «καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος καλεί για να γίνει αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γιαυτο και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι», ασκώντας δριμεία κριτική στα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Το πάθος, άλλωστε, με το οποίο υπερασπίζονται οι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη τον νέο Πρόεδρο του κόμματος έχει πυροδοτήσει ποικίλα σχόλια μεταξύ «εκλεγμένων από τον ελληνικό λαό» βουλευτών, όπως υπενθυμίζουν με νόημα αρκετοί εξ’ αυτών, θεωρώντας ότι ο «υπερβάλλων ζήλος παράγει μόνο εσωστρέφεια».

Σε αυτό το σκηνικό, η Κουμουνδούρου επιθυμεί φυγή προς τα εμπρός με αφετηρία την τριήμερη συνεδρίαση στις Σπέτσες, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην οικία Κασσελάκη στο νησί, για να ολοκληρωθεί λίγο πριν τις 9 το βράδυ, με δείπνο του οικοδεσπότη προς τους προσκεκλημένους του, εντός του αρχοντικού της οικογένειας Κασσελάκη. Ακολούθως, η εκκίνηση της συνεδρίασης προγραμματίζεται για τις 9.15 το πρωί του Σαββάτου, με μεσημεριανό διάλειμμα στις 2 το μεσημέρι, για να αρχίσει εκ νέου η συνεδρίαση μετά τις 4 το απόγευμα και να ολοκληρωθεί πριν τις 9 το βράδυ.

Κατόπιν, ο κ. Κασσελάκης θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του κόμματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον «Ταρσανά», αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών η Κουμουνδούρου αναζητούσε χθες εναλλακτική λύση. Όσον αφορά τη διαμονή των βουλευτών, αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Roumani», ενώ παρόντες πλην των βουλευτών θα είναι και οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Φόρτωση άρθρων...