Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κύπρος: Στεφάνι στο μνημείο Ηρωομαρτύρων Μισιαούλη και Καβάζογλου κατέθεσε ο Κασσελάκης (Photos)

Στο Μνημείο των ηρώων Μισιαούλη και Καβάζογλου στην Κύπρο βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης όπου κατέθεσε στεφάνι.

«Τιμούμε σήμερα δύο αγωνιστές του ΑΚΕΛ που εκτελέσθηκαν από Τουρκοκύπριους ακροδεξιούς επειδή αγωνίζονταν για την αδελφοσύνη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Οι αγώνες τους μας εμπνέουν πάντα», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η παρουσία σας τιμά τη θυσία τους και αναγνωρίζεται αυτό που έδωσαν. Το πολυτιμότερο αγαθό. Τη ζωή τους για την πατρίδα τους. Και σας ευχαριστούμε για αυτό», επεσήμανε η κόρη του Κώστα Μισιαούλη, Στέλλα που επί χρόνια εκλεγόταν βουλευτής με το ΑΚΕΛ.

Στις 11 Απριλίου 1965, Κώστας Μισιαούλης και οι Ντερβίς Αλί Καβάζογλου, δολοφονήθηκαν από μέλη της ακροδεξιάς τουρκοκυπριακής οργάνωσης στο παλιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, κοντά στην Κόσιη.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από την κόρη του Κώστα Μισιαούλη να του μεταφέρει μια ιστορία που θυμάται από τον πατέρα της.

Η Στέλλα Μισαούλη μοιράστηκε την τελευταία εικόνα που είχε μαζί του λίγο πριν την δολοφονία.

«Ήταν Κυριακή, η μαμά ετοίμαζε το φαγητό. Είχαμε ψητό με πατάτες και ο μπαμπάς ετοιμάστηκε να φύγει για την αποστολή και τρέξαμε να τον φιλήσουμε και με παράπονο, με νάζια τα κορίτσια στον μπαμπά. “Πάλι θα μείνουμε σπίτι; Δεν θα πάρεις βόλτα;” του είπαμε και μας υποσχέθηκε ότι θα το κάνει μόλις επιστρέψει. Δεν επέστρεψε ποτέ», είπε η Στέλλα Μισιαούλη.

Κύπρος: Στεφάνι στο μνημείο Ηρωομαρτύρων Μισιαούλη και Καβάζογλου κατέθεσε ο Κασσελάκης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της σχολικής περιόδου: Πότε θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και πότε οι Πανελλαδικές

Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για την ημέρα λήξης των μαθημάτων για τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς επίσης και για την ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με τους...

Λάρισα: Υπό κράτηση άνδρας που μαχαίρωσε τον αδελφό του, ένα φίλο του και ένα αγοράκι

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος Λαρισαίος σε βάρος του οποίου από την αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρω...

Φόρτωση άρθρων...