Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Κυρανάκης για Άδωνι Γεωργιάδη: Δικαιώθηκε δικαστικά, να δικαιωθεί και ηθικά (βίντεο)

Παρασκήνιο

"Όσοι κατηγορούν τον Άδωνι Γεωργιάδη, οφείλουν να του ζητήσουν συγνώμη", είπε από το βήμα της βουλής για την υπόθεση της Novartis ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

"Δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να σε κατηγορούν για κάτι τόσο σκληρό που δεν έχεις κάνει. Εγώ τότε δεν ήμουν βουλευτής. Επιλέξαμε κύριε υπουργέ όλα τα στελέχη της παράταξής μας να σας υπερασπιστούμε. Είμαι περήφανος που το έκανα αυτό πριν βγει το πόρισμα. Αυτή η παράταξη έχει μάθει να δουλεύει με τις αρχές του ήθους.", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Όταν κάποιος είναι υπουργός εργάζεται για το κοινό καλό και όχι για το συμφέρον κάποιων. Ακόμη και όταν έχει έναν πολιτικό αντίπαλο δεν προσπαθεί να τον στείλει στην φυλακή με νύχια και με δόντια επειδή διαφωνεί μαζί του. Ο υπουργός χρειάζεται μία ηθική δικαίωση εκτός από δικαστική. Είναι καθήκον των βουλευτών. Όσοι τον κατηγορούν οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη".

"Τα επενδυτικά σχέδια έχουν υπερτριπλασιαστεί εν μέσω πανδημίας"

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τηρούν “υποκριτική στάση” και ότι δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στο “επενδυτικό κλίμα της χώρας”.

Συγκρίνοντας τα επενδυτικά σχέδια που είχαμε πριν από το 2019 με τα όσα έχει εγκρίνει σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε πως επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα κάθε χρόνο είχαμε  285 επενδυτικά σχέδια, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας, εγκρίνει 1091κάθε χρόνο. “Οι λίγοι εξυπηρετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και οι πολλοί επί ΝΔ. Έρχεται το νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο το οποίο λέει ότι οικονομική κρατική ενίσχυση δίνεται πλέον μόνο στους μικρούς. Οι μεγάλοι παραπονιούνται και ζητούν κρατική ενίσχυση. Έρχεται η αντιπολίτευση και το καταψηφίζει. Αυτό λέγεται υποκρισία. Παραπλανάτε τον ελληνικό λαό και κάνετε κακό στο επενδυτικό κλίμα ”, τόνισε.

"Οι επενδύσεις σημαίνει μείωση της ανεργίας και αύξηση μισθών"

Όπως είπε είπε έχουν έρθει την τελευταία διετία τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα όπως είναι η Amazon με 200 εκατομμύρια ευρώ, η Digital Realty με 300 εκατομμύρια ευρώ, η Pfizer με 600 εκατομμύρια ευρώ, η Microsoft με το Data Center με 1 δις ευρώ, η JP Morgan με 1,2 ευρώ, ενώ προχωρούν τα επενδυτικά σχέδια που είχαν “παγώσει” στο λιμάνι του Πειραιά, στο αεροδρόμιο του Καστελίου, στην ΕΛΒΟ και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. “Όλα αυτά σημαίνουν δουλειές για νέα παιδιά τα οποία δεν πρέπει να εξαρτώνται από κανένα επίδομα του κράτους. Έτσι δουλεύει η οικονομία. Οι νέοι πρέπει να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, να δοκιμάσουν το επιχειρείν. Πλέον είναι εύκολο. Πλέον δεν χρειάζεσαι έξι μήνες για να κάνεις μια επιχείρηση. Πλέον χρειάζεσαι μία ημέρα για να επενδύσεις και να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας.”, τόνισε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην ιστορική μείωση της ανεργίας, η οποία επιτεύχθηκε με τα συνεχόμενα νομοσχέδια, τις ρυθμίσεις και τις διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Ο Τσίπρας επιβεβαιώνει το rebranding: «Δέχομαι προτάσεις από εταιρείες, δεν έχω συνάψει ακόμη συνεργασία»

Στα περί πρόσληψης εταιρείας για να κάνει rebranding στο προφίλ του απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Έπειτα από τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου δείχνει τ...

Φόρτωση άρθρων...