Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κυρανάκης για οικογένειες πεσόντων αστυνομικών: «Χρέος μας να αποζημιώνονται χωρίς δικαστήρια» (Video)

Άμεση αποζημίωση στις οικογένειες των αστυνομικών που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν στα δικαστήρια ζήτησε με ανάρτηση του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Αφορμή για την παρέμβαση του στάθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Εφετείου στο οποίο προσέφυγαν οι οικογένειες του Ιωάννη Ευαγγελινέλη και του Γιώργου Σκυλογιάννη, των δυο αστυνομικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή του από σφαίρες κακοποιών στην περιοχή του Ρέντη πριν από 11 χρόνια. 

Οι πρωτόδικες αποφάσεις επί των αγωγών για ψυχική οδύνη που υπέβαλλαν οι συγγενείς των νεκρών αστυνομικών, απορρίφθηκαν με το σκεπτικό ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την «αιφνιδιαστική δράση και επίθεση των κακοποιών, δηλαδή σε αστάθμητο παράγοντα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος»!

«Τα ονόματά τους δεν είναι γνωστά στο πανελλήνιο, δεν θα υπάρξει κάποια πορεία διαμαρτυρίας γι αυτούς, ούτε θα φτιαχτούν αφίσες με τα πρόσωπά τους. Ποιοι είναι; Είναι οι δυο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που την 1η Μαρίου 2011, έπεσαν από σφαίρες κακοποιών με βαρύ οπλισμό στο Ρέντη Αττικής, μετά από καταδίωξη. Άλλοι τέσσερις συνάδελφοί τους, γλίτωσαν από θαύμα, αφού τα συνεχή πυρά που δέχτηκαν έλιωσαν τα κράνη τους ή βρήκαν στο ύψος της καρδιάς τα κινητά τους τηλέφωνα.», έγραψε ο βουλευτής. 

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 11 χρόνια και οι οικογένειες των δυο αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια διεκδικώντας την αυτονόητη αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο. Οι πρωτόδικες αποφάσεις επί των αγωγών για ψυχική οδύνη που υπέβαλαν απορρίφθηκαν. 

Κυρανάκης για οικογένειες πεσόντων αστυνομικών: «Χρέος μας να αποζημιώνονται χωρίς δικαστήρια»

Από την ενοποίηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας το έτος 1984 έως σήμερα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 138 αστυνομικοί συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Καθήκοντος. Όλοι τους ήρωες που άφησαν πίσω τους ανήλικα παιδιά, συζύγους, γονείς και συγγενείς βυθισμένους σε ένα πόνο που δεν μπορεί κανείς μας να αισθανθεί», τόνισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

Όπως τόνισε είναι «χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να αποζημιώνει τις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών, και αυτό πρέπει να συμβαίνει εξωδικαστικά χωρίς να μπαίνει σε διαπραγμάτευση. 

Είναι πραγματικά ντροπιαστικό να βλέπεις οικογένειες να βασανίζονται για πάνω από μια δεκαετία στα δικαστήρια για κάτι τόσο αυτονόητο. Αυτό δεν είναι πραγματική Δικαιοσύνη. Έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος υπηρετώντας το εθνόσημο. Το ελάχιστο που τους οφείλουμε είναι το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια».

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...