Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: Επιστροφή στην κανονικότητα - Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό με την Κυβέρνηση να ρίχνει το βάρος πλέον στην οικονομία και στη διαχείριση της σκληρής καθημερινότητας που λόγω της διεθνούς συγκυρίας και της αύξησης των τιμών έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στα νοικοκυριά.

Η αύξηση του πληθωρισμού προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο, ενώ αναμένεται να επηρεάσει και την εκτέλεση του αισιόδοξου φέτος προϋπολογισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενώ η χώρα πηγαίνει πλέον στην κατηφόρα προς τις επόμενες εθνικές εκλογές περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα. Ειδικότερα, για το θέμα της ακρίβειας μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ενώ οι όποιες στοχευμένες παρεμβάσεις θα περιοριστούν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αν και υπάρχει η εκτίμηση στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, πως θα καταγραφεί αποκλιμάκωση του φαινομένου από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 και έπειτα.

Ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού βρίσκεται η προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων που θα δώσουν ένα επιπλέον αναπτυξιακό, αλλά και κοινωνικό πρόσημο με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Την ίδια ώρα, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σημαντικά έργα υποδομής σε ολόκληρη τη χώρα, με την περιφερειακή ανάπτυξη να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του.

Ταυτόχρονα, προχωρούν έργα που σχετίζονται και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, πεδίο που συνιστά προνομιακό χώρο για το Μέγαρο Μαξίμου, με τις σχετικές επιδόσεις να έχουν λάβει τα θετικά σχόλια κορυφαίων ξένων αξιωματούχων και ΜΜΕ, ως παράδειγμα προς μίμηση.

Εκτός των άλλων, η Ελλάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν στην οποία έχουν επενδύσει πολλά ανάμεσα σε άλλα και για την εισροή ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, γίνεται αντιληπτό πως η Κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων τους επόμενους μήνες όπου θα διαμορφωθεί και το πολιτικό κλίμα με φόντο τη διπλή όπως όλα δείχνουν εκλογική αναμέτρηση. Οι θετικές ειδήσεις, η βελτίωση της καθημερινότητας και η δημιουργία ελπίδας για το μέσο πολίτη είναι τα στοιχεία που θα συμβάλλουν καθοριστικά για τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ συμμετείχαν στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα

Στο έθιμο των μπότηδων που πραγματοποιείται κάθε Μ. Σάββατο το πρωί, συμμετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για τις πασχαλινές του δι...

Φόρτωση άρθρων...