Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Λιβανός για επεισόδιο με Ακάρ: «Δεν περίμεναν αντίδραση μας στην έδρα τους»

Παρασκήνιο

Το παρασκήνιο της λεκτικής αντιπαράθεσης με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αποκάλυψε ο Σπήλιος Λιβανός.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένας εκ των τεσσάρων Ελλήνων βουλευτών που αντέδρασαν στα όσα προκλητικά και αβάσιμα δήλωσε χθες ο Χουλούσι Ακάρ στο περιθώριο κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία ως προς την ένταση της συζήτησης και ως προς τη λάθος αντίληψη της φιλοξενίας την οποία είχε η τουρκική ηγεσία απέναντι στην αποστολή των βουλευτών του ΝΑΤΟ», ανέφερε στην ΕΡΤ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Ελλήνων βουλευτών στην οποία συμμετείχαν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Μανούσος Κωνσταντίνος Βολουδάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αναφερόμενος στην προκλητική ρητορική του Ακάρ ο Λιβανός είπε ότι «είχαμε την επιθετικότητα και τις αίολες αιτιάσεις από τη μεριά του Τούρκου υπουργού Άμυνας».

Σχολιάζοντας τον εκνευρισμό του Τούρκου αξιωματούχου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ήταν μάλλον αναπάντεχο αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του αλλά και των υπολοίπων στην αποστολή του: δεν περιμέναν την αντίδρασή μας μέσα στην έδρα τους, σε ήπιους τόνους, πλην όμως με απόλυτες και εμπεριστατωμένες θέσεις».

Ανοίγοντας όλες τις πτυχές της τουρκικής ρητορικής ο Ακάρ έθεσε θέμα χωρικών υδάτων, αποστρατικοποίησης νησιών και κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα οι Έλληνες Βουλευτές να απαντήσουν.

Η αντιπαράθεση διήρκεσε περίπου 12 με 13 λεπτά με τον Χουλουσί Ακάρ φανερά εκνευρισμένο να απαντά στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι του ζήτησαν να εξηγήσει «πώς ανήκει σε νατοϊκή συμμαχία όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

Τελικά ο Ακάρ αποχώρησε εκνευρισμένος αλλά, όπως ανέφερε ο Σπήλιος Λιβανός «αυτός ο διάλογος συνεχίστηκε στους διαδρόμους της αίθουσας με μεταφραστές».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Δεν προσκαλούμε ακροδεξιά και ναζιστικά στοιχεία να μας ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...