Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Λοβέρδος: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ο Τούρκος πρέσβης που επιτέθηκε στον Δένδια

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, τοποθετήθηκε για τις νέες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις δηλώσεις Ερντογάν και σημείωσε πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων.

Στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει τα εξής:

«Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και η επίθεση του ευρισκόμενου σε διατεταγμένη υπηρεσία πρέσβη της Τουρκίας στη Νορβηγία εναντίον του Έλληνα υπουργού των Εξωτερικών ευθυγραμμίζονται απόλυτα.

Ως κέντρο του στόχου τους βάζουν σταθερά τον τελευταίο  καιρό τη δήθεν κυριαρχία υπό προϋποθέσεις ελληνικών νησιών. Η Τουρκία και στο θέμα αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.

Είναι προφανές πως πρόκειται για κινήσεις εκτός ορίων, τις οποίες η ηγεσία του ΥΠΕΞ και η ελληνική διπλωματία πρέπει να τις αντιμετωπίσουν οργανωμένα και με μακροχρόνιο σχεδιασμό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ελληνικά νησιά και στην «παράνομη», όπως είπε, παρουσία του στρατού σε αυτά. «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί», τόνισε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...