Πέμπτη
02 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές - Παραμένει πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια (αποτελέσματα, κάρτες)

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%. Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08%, τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28 %.

Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια, αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα, προσθέτει η ΔΑΠ.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κατερίνα Κορωνιά, δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».

Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του 100% των ΦΣ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα τελικά αποτελέσματα.

Μεγάλη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές - Παραμένει πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαϊτάνης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ευθεία επίθεση κατά των θεσμών η προσπάθεια απονομιμοποίησης της Βουλής»

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. «Ευθεία επίθεση κατά των θεσμών» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας...

Ν.Δ.: Υποψήφιος βουλευτής στη Λέσβο ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσων Πιπίνης

Υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Λέσβο θα είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Ιάσων Πιπίνης. Αυτό προκύπτει μετά από τη συνάντηση του Ιάσωνα Πιπίνη με τον Κυριά...

Φόρτωση άρθρων...