Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μέλη της ΑΔΑΕ «αδειάζουν» ανοιχτά τον Ράμμο

Εν ενεργεία μέλη της ΑΔΑΕ αδειάζουν τον πρόεδρο της, καθώς ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δήλωσαν ότι αγνοούσαν την επιστολή του κ. Ράμμου προς τη Βουλή και ότι ενημερώθηκαν σήμερα από την ίδια την Επιτροπή για την ύπαρξη της. Θυμίζουμε ότι όπως επεσήμανε ο Βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης η ΑΔΑΕ είναι συλλογικό όργανο διοίκησης και πριν από τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να υπάρχει σχετική απόφαση του οργάνου που στην περίπτωση της επιστολής του κ. Ράμμου φαίνεται ότι δεν συνέβη.

-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ (Μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ και Ομάδας Ελέγχου 2022 και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς): Σε ότι αφορά το ερώτημα του κ. Λαμπρόπουλου, εγώ έμαθα για την επιστολή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν είχα πρότερη γνώση για την επιστολή αυτή.
 

-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής, Γ` Αντιπρόεδρος της Βουλής): Δεν σας ρώτησε αυτό, σας ρώτησε εάν η επιστολή πέρασε από την ολομέλεια της ΑΔΑΕ- είναι συλλογικό Όργανο η ΑΔΑΕ και πρέπει όλα να περνάνε από εκεί- πέρασε, λοιπόν, από κει ή μόνος του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ συνέταξε και έστειλε την επιστολή, μία το βράδυ, άλλη το πρωί και δεν ξέρω πόσες άλλες θα επακολουθήσουν;

-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ: Nα το διευκρινίσω. Την επιστολή τη γνώρισα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης εδώ της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν ξέρω αν τα άλλα δύο μέλη που είναι εδώ, ο κ. Παπαδάκης και κ. Μπακάλης, αν έχουν κάποια διαφορετική άποψη.

-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (Μέλος της Ολομέλειας και της Ομάδας Ελέγχου 2022): Ναι, να απαντήσω για την επιστολή. Για την επιστολή έχω να πω το εξής. Η επιστολή που έκανε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, αναφέρεται στα αποτελέσματα δύο ελέγχων που προκλήθηκαν μετά από αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην ΑΔΑΕ και ολοκληρωθέντων των ελέγχων εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της ΑΔΑΕ τα αποτελέσματά τους. Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος, υλοποιώντας το άρθρο 8 παράγραφος 6 του νέου νόμου που λέει, ότι ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει μεταξύ των άλλων και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων για θέματα του απορρήτου εκτίμησε ότι έπρεπε να κάνει αυτή την επιστολή. Αυτά έχω να προσθέσω.

-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΗΣ (Μέλος της Ολομέλειας και της Ομάδας Ελέγχου 2016): Αυτό που είπε, ο κύριος Βέργαδος, προηγουμένως κι εγώ σήμερα τα άκουσα. Δεν ήξερα ότι θα σταλεί κάποια επιστολή εδώ, ούτε έχει εγκριθεί από την Ολομέλεια. Δεν συζητήθηκε καν το θέμα. Όσον αφορά αυτό που είπε ο κ. Παπαδάκης προηγουμένως, ήθελα να πω ότι, όντως, όλες οι εκθέσεις έρχονται στην Ολομέλεια και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε, εάν θα ενημερώσουμε τον καταγγέλλοντα ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση δεν πήραμε κάποια απόφαση. Απλώς ότι εγκρίθηκε η έκθεση ελέγχου.

-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΓΑΔΟΣ: Απάντησα, όπως είπε και ο κ. Μπακάλης, δεν είχα καμία γνώση του περιεχομένου της επιστολής, στην οποία αναφερθήκατε στην αρχή της συνεδρίασης ούτε είχε περάσει από την Ολομέλεια το περιεχόμενο τέτοιας επιστολής. Τη γνώση που είχε ο κ. Παπαδάκης, εγώ δεν την έχω.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...