Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Η δύσκολη επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, κρίσιμες οι δεξιές ψήφοι, ανησυχία για την υψηλή εγκληματικότητα

-  Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθούν ότι πιθανότητες να συμμετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα είναι μηδενικές, γι’ αυτό χρειάζεται να ασχοληθούν έγκαιρα με τα του οίκου τους, μήπως και αλλάξουν το σκηνικό το 2027. Βέβαια, μία νέα εκλογική ήττα θα προκαλέσει αναταράξεις στην Κουμουνδούρου και ειδικότερα στα υψηλά κλιμάκια. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να είναι έτοιμος, γιατί η εσωκομματική αντιπολίτευση τον περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία.   

- Έχει γίνει σαφές πως η Νέα Δημοκρατία προχωρά ενωμένη προς τις κάλπες τουλάχιστον σε επίπεδο ισορροπιών στην ανώτερη κλίμακα. Το τι θα πράξει η βάση και ειδικά οι πολίτες που ανήκουν στο παραδοσιακό δεξιό ακροατήριο θα αποδειχθεί στην κάλπη. Από αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς στο κέντρο η γαλάζια παράταξη έχει επικρατήσει λόγω της ανεπάρκειας του ΠΑΣΟΚ και των ιδεολογικών αγκυλώσεων και πρακτικών του ΣΥΡΙΖΑ.  

- Η περίοδος από εδώ και στο εξής είναι πολύ κρίσιμη για τη γαλάζια παράταξη. Χρειάζεται να αποφευχθεί κάθε λάθος μέχρι τις εκλογές, καθώς τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η πρώτη Κυριακή είναι η πιο κρίσιμη και αν καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να σκαρφαλώσει πάνω από το 33% τότε θα έχει βάλει μια σοβαρή υποθήκη για την κρίσιμη δεύτερη φορά. Μεγάλη σημασία για την απήχηση των θέσεων του κόμματος και στις τοπικές κοινωνίες έχουν και οι επιλογές των προσώπων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια, μετά και τα λάθη που καταγράφηκαν στο παρελθόν.    

- Από τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι δύσκολα θα αποκατασταθεί η τάξη το προσεχές διάστημα. Η Ευρώπη ανησυχεί ιδιαίτερα και έχει διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το Κίεβο, στηρίζοντας με κάθε μέσο την ηγεσία του. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Μπορεί η Κυβέρνηση να έχει πάρει εξ αρχής ξεκάθαρη θέση για τη ρωσική εισβολή, αλλά η κοινή γνώμη είναι επιφυλακτική λόγω των μακροχρόνιων δεσμών με τη Μόσχα. Γι’ αυτό και στο μέτρο του δυνατού πολλοί στο κυβερνητικό σχήμα γίνονται όλο και πιο διακριτικοί, καθώς έρχονται και εκλογές….       

- H αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι ένα πεδίο πολιτικής στο οποίο η Κυβέρνηση μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Τα κρούσματα στις γειτονιές της πρωτεύουσας και όχι μόνο αυξάνονται καθημερινά και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αστυνομίας, το πρόβλημα παραμένει. Καλά είναι τα συνεχή μηνύματα μηδενικής ανοχής που στέλνουν τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά χρειάζεται και αποτέλεσμα… ή καλύτερα εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη τα σπουδαία στην Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας, γιατί ανησυχούν οι βουλευτές της ΝΔ και πως μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη η ασυλία της Ευρωβουλής για τον Κασσελάκη

Η πρώτη μέρα της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, δεν έβγαλε και κάποιες σημαντικές πολιτικές ειδήσεις. Η χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία παράπεμπε σε μ...

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας - Οργισμένη αντίδραση από ΝΔ

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας». ...

Φόρτωση άρθρων...