Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μεσαία τάξη και ευάλωτες ομάδες κρίνουν την αυτοδυναμία: Η πολιτική στόχευση των μέτρων για την ακρίβεια

Ομπρέλα προστασίας πάνω από τη Μεσαία Τάξη και τους μη προνομιούχους επιχειρεί να ανοίξει η Κυβέρνηση, μέσα από την ανακοίνωση του στοχευμένου έκτακτου πακέτου για την ανακούφιση των πολιτών από το τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία. 

Σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία ξεδιπλώνει τη στρατηγική της με φόντο τις Εθνικές Εκλογές, στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς ευρύτερες μάζες του πληθυσμού, ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς κρίσης και της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. 

Το κοινωνικό στίγμα της επίμαχης πρωτοβουλίας σε συνδυασμό με άλλες που έχουν ήδη ληφθεί στο παρελθόν, εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια για την διείσδυση της κυβερνητικής παράταξης στη δεξαμενή ψήφων των μη προνομιούχων. 

Η κλεψύδρα του χρόνου για τις Εθνικές Εκλογές αδειάζει και πλέον η ανάληψη ανάλογων πολιτικών πρωτοβουλιών αποκτά ειδικό βάρος στην προσπάθεια για την αύξηση της εκλογικής επιρροής και κατάκτησης της αυτοδυναμίας στο τέλος της διαδρομής. 

Η τωρινή κρίση λόγω της ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος προκάλεσε σημάδια συσπείρωσης γύρω από την Κυβέρνηση, όπως εξάλλου συμβαίνει σε περιόδους έντασης και αβεβαιότητας. 

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει με τα σημερινά δεδομένα ποσοστά που αγγίζουν το 33% με 35%, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά για να την οδηγήσουν στο σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Ο εκλογικός νόμος που ειρήσθω εν παρόδω ψήφισε το κυβερνών κόμμα στις αρχές του 2020 προβλέπει ποσοστό 38% και πάνω για ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών και 39% plus για να κερδηθεί ένας ικανός αριθμός εδρών που θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα τετραετία χωρίς τοι άγχος των δύο ή τριών απωλειών σε επίπεδο εδρών που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να επηρεάσουν τη σταθερότητα. 

Στις προηγούμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία πέτυχε να εκφράσει πλατιά κοινωνικά στρώματα, κερδίζοντας ένα υψηλό ποσοστό το μεγαλύτερο την τελευταία δεκαετία. 

Μετά από μια τριετία έντονων προκλήσεων και αναταράξεων καλείται πλέον να επιδείξει υψηλή ανθεκτικότητα, γρήγορα ανακλαστικά και να υλοποιήσει στοχευμένες πολιτικές που θα την φέρουν εκ νέου πολύ κοντά σε μία δεύτερη τετραετία, χωρίς την ανάγκη συγκυβέρνησης και άλλων πολιτικών βαστάζων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Τι... περίεργο συνέβη στη βάπτιση του Ανδρουλάκη στο Αρκαλοχώρι - Τι σχηματίστηκε στην κολυμβήθρα

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως κατά τη βάπτισή του σχηματίστηκε ένας σ...

Φόρτωση άρθρων...