Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Μιχαηλίδου: «Να εξασφαλίσουμε στέγη στα παιδιά της Ουκρανίας»

«Είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε χώρα να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε όλοι μαζί, ως Ενωμένη Ευρώπη, να διασφαλίσουμε το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της στέγασης, σε όλους όσοι έχουν ανάγκη».

Τα παραπάνω ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την ασφαλή κατοικία, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η υφυπουργός Εργασίας πραγματοποίησε την Δευτέρα διμερή συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Οικολογικής Μετάβασης και Στέγασης της Γαλλίας, Emmanuelle Wargon.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι επικείμενες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και οι πολιτικές των δύο χωρών ως προς την εξασφάλιση προσιτής και ασφαλούς στέγασης, αλλά και την προστασία των προσφύγων της Ουκρανίας.

Ειδικά για την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία σε επίπεδο καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών, εκτενή αναφορά είχε ήδη κάνει η Δόμνα Μιχαηλίδου και κατά την διάρκεια της παρέμβασής της στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Εγγύησης για το Παιδί (Child Guarantee), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Είναι άμεση προτεραιότητα όλων μας, η εκπόνηση και ανταλλαγή εθνικών Σχεδίων Δράσης, στα οποία κάθε κράτος μέλος θα καταγράφει τη διαθεσιμότητα κάλυψης αναγκών φιλοξενίας και φροντίδας παιδιών από την Ουκρανία. Κάθε χώρα οφείλει να χαρτογραφήσει τις περιοχές και τις δομές όπου μπορεί άμεσα να φιλοξενήσει παιδιά. Παράλληλα πρέπει να εξεταστεί και η μακροχρόνια ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προστατεύσουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού στην εκπαίδευση», ανέφερε η υφυπουργός Επικρατείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Παρίσι, η Δόμνα Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας και με τον υφυπουργό Παιδιού και Οικογένειας της Γαλλίας, Adrien Taquet, με τον οποίο αντάλλαξαν πρακτικές για τους κοινούς στόχους των δύο κρατών για την ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης και την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών που διαβιούν σε κλειστές δομές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου για Κασσελάκη: Είναι ένας άσχετος που πήρε με επιθετική εξαγορά τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν πτωχευμένος

«Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ''διαζύγιο'' από τις αριστερές του αρχές κι αξίες» είπε- σχολίασε τις εξελίξεις στο κόμμα- η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας». «...

Ο Κασσελάκης υποσχέθηκε να αλλάξει και τον …καιρό – Τι είπε σε πολίτη στην Κηφισιά

Βόλτα στους δρόμους της Κηφισιάς έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και μίλησε με πολίτες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε μια κυρία στο δρόμο η οποία φορούσε ένα χοντρό χειμωνιάτικο μ...

Φόρτωση άρθρων...