Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Μονόδρομος για τις Βρυξέλλες η σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία - Ξεκάθαρη η θέση Μητσοτάκη

Μονόδρομο αποτελεί για την Ευρωπαϊκή Ένωση η σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Τουρκία, η οποία συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Την ίδια ώρα οι 27 αναμένεται να εξετάσουν ένα ακόμη μείζον θέμα, όπως είναι το μεταναστευτικό με τους φόβους για την αύξηση των ροών από την ευαίσθητη περιοχή του Αφγανιστάν να αυξάνονται και να προκαλούν αντιδράσεις σε ένα σημαντικό ποσοστό των χωρών-μελών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής τηρώντας μια ξεκάθαρη στάση για την τουρκική παραβατικότητα έχοντας τονίσει επανειλημμένα την ανάγκη για ολιστική αντιμετώπιση της από την πλευρά των Βρυξελλών. 

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι για να υπάρχει διάλογος με την Άγκυρα και για να αναζητηθούν λύσεις για τις διαφορές, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σταματήσει ο κ. Ερντογάν την επιθετική ρητορική και τις απειλές που δεν συνάδουν με τις σχέσεις καλής γειτονίας.  

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πρόσφατα πως η Ελλάδα θωρακίζει την άμυνά της, υπογράφει συμφωνίες συνεργασίας με όλους, πάντα υπό το φως του Διεθνούς Δικαίου, ενώ έμφαση δίνει στη διαμόρφωση των συμμαχιών που εδραιώνουν τον στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, όμως ταυτόχρονα και την ισχύ της ασφάλειας, της διεθνούς νομιμότητας και της ειρήνη. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι πρόσφατες στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη με Γαλλία και ΗΠΑ έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Τουρκία Στο θέμα του μεταναστευτικού, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει  πως θα συνεχίσει να φυλάσσει τα σύνορά της, που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί στους εταίρους η νέα κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε» (Photos)

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Λίγες...

Ο Μεϊμαράκης τρολάρει τη «μεταγραφή» Σπηλιωτόπουλου: Με πήρε η Ούρσουλα τηλέφωνο να μάθει τι γίνεται

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο Κασσελάκη ως αναλυτής δημοσκοπήσεων. «Είναι...

Φόρτωση άρθρων...