Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Μονόδρομος οι ριζικές αλλαγές στη διαχείριση κρίσεων - Το σχέδιο Μητσοτάκη

Την επόμενη μέρα μετά από τις ισχυρές αναταράξεις της μεγάλης κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής σχεδιάζει μεθοδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας πλήρη εικόνα των αρρυθμιών και των λαθών που καταγράφηκαν στη διαχείριση της κρίσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική συγκυρία και το γεγονός ότι ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετράει ήδη αντίστροφα, ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε δύο κατευθύνσεις: από τη μία πλευρά στην απόδοση των ευθυνών και στην υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών, προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία της κυβερνητικής θητείας με μια δυνατή ομάδα κρούσης που θα σηκώσει το βάρος των κρίσιμων για τη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος  προκλήσεων.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές σε βασικές δομές του Κράτους και στην εκπόνηση ενός εναλλακτικού αποτελεσματικότερου σχεδίου για τις περιπτώσεις διαχείρισης κρίσεων με βελτίωση και ενίσχυση του συντονιστικού οργάνου.

Όσον αφορά στην επιλογή νέων προσώπων που θα συμμετάσχουν στην κυβερνητική προσπάθεια, ο κ. Μητσοτάκης κατά την πάγια τακτική του θα επιλέξει το κατάλληλο timing χωρίς την πίεση της επικαιρότητας για να προχωρήσει.

Ωστόσο για επιτελικές κινήσεις που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού δεν θα αφήσει ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις στο άμεσο μέλλον.

Οι παραπάνω κινήσεις έχουν κοινό παρονομαστή τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας με φόντο τον μεγίστης σημασίας πολιτικό στόχο της αυτοδυναμίας. Περιθώρια για νέα λάθη δεν υπάρχουν, καθώς οι πολίτες αναμένουν πολλά περισσότερα από τη σημερινή Κυβέρνηση και έχουν βάλει τον πήχη ψηλά, όπως καταγράφεται και στα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων.  

Το αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, γι’ αυτό και η αύξηση της αποτελεσματικότητας στην επίλυση δύσκολων εξισώσεων καθίσταται μονόδρομος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Σημαντική η επίσκεψη Μητσοτάκη για τη βελτίωση των σχέσεων των χωρών μας

Στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Έλληνα ...

Φόρτωση άρθρων...