Κυριακή
05 Μαΐου 2024

«Μονομαχία» Ακρίτα - Λακόπουλου για τα μάτια... του Κασσελάκη

Παρασκήνιο

Μάχη χαρακωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα να έρχονται σε αντιπαράθεση με στελέχη του κόμματος, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Μετά την παραίτηση του διευθυντή της «Αυγής», Σπύρου Ραπανάκη, ο οποίος στήριζε την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου και αποχώρησε καταγγέλλοντας μπούλινγκ από στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Κασσελάκη, το σάιτ «Ανοιχτό Παράθυρο», το οποίο υποστήριζε διαχρονικά τον Αλέξη Τσίπρα, καταφέρεται τώρα εναντίον του νέου προέδρου, προκαλώντας αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διαδοχικά άρθρα του εναντίον Πολάκη, Σκουρλέτη και άλλων στελεχών της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος τα βάζει και με βουλευτές που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε άρθρο του με τίτλο «Παύλος Πολάκης: Επιστροφή», ο δημοσιογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με την Τζάκρη, την Ακρίτα και τον Γιώργο Τσίπρα στη μαρκίζα, όσα εισιτήρια και αν κόβει ο αρχηγός, το μαγαζί δεν γεμίζει», και προσθέτει:

«Μπουχτισμένοι από την αραχνιασμένη την κομματική γραφειοκρατία, οι Συριζαίοι έριξαν δαγκωτό Κασσελάκη για να ξεμπερδεύουν με τον Φίλη, τον Σκουρλέτη, τον Βούτση, τον Τζανακόπουλο… Τους διέφυγε ωστόσο ότι από την πίσω πόρτα είχε περάσει ο Παππάς και κυρίως ότι ο αρχιτρίκλινος σ’ αυτό το συμπόσιο, ήταν ασύδοτος σπόνσορας του Μητσοτάκη από τα Σφακιά. Τώρα που ξανακόβουν την κομματική πίτα, ακόμη και ο ναύαρχος ψυλλιάζεται: αν ο Πολάκης κατεδάφισε τον Τσίπρα, γιατί δεν θα κατεδαφίσει και τον Κασσελάκη; Ότι ψάχνουν να του βρουν ρόλο, δηλώνει αμηχανία - αλλά και τρόμο».

Σε άλλο άρθρο που υπογράφει ο Νίκος Λακόπουλος, με τίτλο «To μετέωρο βήμα του Στέφανου Κασσελάκη: πρόεδρος σε ένα κόμμα που δεν ελέγχει», αναφέρεται: «Η εκλογή νέου αρχηγού δεν έδωσε ώθηση στο κόμμα και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis οι αρνητικές γνώμες για τον Στέφανο Κασσελάκη φτάνουν στο 54%. Ο νέος πρόεδρος οφείλει να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τον εαυτό του, τις σπουδές του, την περιουσία του και υποχρεώνεται να πάει για είκοσι ημέρες φαντάρος. Η παρουσία δίπλα του προσώπων όπως ο Πολάκης, ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου δεν συνιστούν ανασυγκρότηση -αν δεν σημαίνει το ''Στέφανε, άλλαξέ τα όλα'' και… κάντα χειρότερα», και καταλήγει:

«Θα είναι σε μια τέτοια περίπτωση πρόεδρος ενός κόμματος που δεν ελέγχει κι αν δεν εμφανίσει στις ευρωεκλογές σαφή άνοδο του κόμματος και στοιχεία πως μπορεί ''να νικήσει τον Μητσοτάκη'', όσοι τον έφεραν ως μια χαρισματική πολιτική κούκλα θα πρέπει να τον επιστρέψουν στο κατάστημα».

Στο συγκεκριμένο άρθρο αντέδρασε με ανάρτησή της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίκτρια του Στέφανου Κασσελάκη, Έλενα Ακρίτα. Αφού παραθέτει αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο, τονίζει: «Δεν ξέρω ποιος είναι ο αρθρογράφος Νίκος Λακόπουλος κι αν έχει σχέση με τον Γιώργο Λακόπουλο. Ξέρω όμως ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο. Θα ''επιστρέψουν στο κατάστημα'' τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του κόμματος; Σοβαρά; Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν διακτινιστούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη».

akrita

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...