Κυριακή
26 Μαΐου 2024

Μονοψήφιος τρόμος στον… νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης και Παππάς εκτιμούν ότι αν αποχωρήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορούν να βρουν άλλοθι για τη συντριβή. Σε διαφορετική περίπτωση το βράδυ των Ευρωεκλογών αναγκαστικά θα τεθεί και πάλι ζήτημα ηγεσίας.

Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπτώματα γελοιοποίησης που εμφανίζει η Αριστερά προκαλούν βραχυκύκλωμα στην Κουμουνδούρου ενώ περιόριζαν αυστηρά και τις πρωτοβουλίες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγετική ομάδα των νεοπροεδρικών προεξοφλεί ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστούν περαιτέρω πτώση και θα γίνουν μονοψήφια. Γι΄ αυτό αναζητεί εναγωνίως άλλοθι για να χρεώσει την κατρακύλα.

Στην κατεύθυνση αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να ωθήσει σε έξοδο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν ανέχονται τον διασυρμό από τον Κασσελάκη.

Πολάκης και Παππάς εκτιμούν ότι αν αποχωρήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση μπορούν να δικαιολογήσουν τα μονοψήφια ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε διαφορετική περίπτωση το βράδυ των Ευρωεκλογών αναγκαστικά θα τεθεί και πάλι ζήτημα ηγεσίας. Το δίλημμα αυτό αντιμετωπίζει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που συμμετέχουν στην «Ομπρέλα» είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει άμεσα το φρενοκομείο της Κουμουνδούρου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζεται προβληματισμένος.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και αφού προηγηθεί μετωπική σύγκρουση για ζητήματα στρατηγικής και κυρίως για τη φυσιογνωμία του κόμματος.

Αυτοί που φεύγουν… κι αυτός που μένει

Όλα δείχνουν ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η «Ομπρέλα» θα εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως αναποφάσιστη παραμένει η Έφη Αχτσιόγλου.

Προφανώς περιμένει να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι σε ένα νέο αριστερό κόμμα και στη συνέχεια να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε με μια σειρά πρωτοβουλιών να ξεφύγει από την αρνητική δημοσιότητα και να σταματήσει να δίνει τροφή στις κουτσομπολίστικες εκπομπές.

Γι΄ αυτό περιόρισε τις κοινές εμφανίσεις με τον Τάιλερ, τα γυμναστήρια και τα ακροβατικά, όπως αυτά στο σχολείο για ειδικές ανάγκες που είχε επισκεφθεί στην Καλλιθέα, πηδώντας από τα κάγκελα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Με ανθρώπους που έχουν παραβιάσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δε συζητάμε

Για το ενδεχόμενο το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσμα του Στ. Κασσελάκη, κλήθηκε να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερία...

Ν.Δ. κατά Αντώναρου: Αυτονόητη και επιβεβλημένη η διαγραφή και απόσυρσή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή και την απόσυρση του Ευάγγελου Αντώναρου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από τον χαρακτηρισμό «τουρκολάγνος» που απέδωσε ο υποψήφιος ευρω...

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: Τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια έχουν ετήσιο κόστος 6 δισ. ευρώ

Το κόστος των μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια υπολόγισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας προκαλούν ετήσια απώ...

Φόρτωση άρθρων...