Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μουδιασμένοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ , οι Συνταγματολόγοι που «πυροβολούν», ο «δάχτυλος» Βενιζέλου και τα «συμβόλαια» της Διαπλοκής  

Στο Μαξίμου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την «μητέρα των μαχών» την ερχόμενη Παρασκευή στην Βουλή, αφού θα αποτελέσει και το αποκορύφωμα του καλοκαιρινού πολιτικού «δράματος», την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αποδεχθεί τις όποιες ευθύνες του αναλογούν, αλλά από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί τον Τσίπρα να του κουνά και το δάχτυλο.
Και θα απαντήσει, εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν, στον τόνο αλλά και με τον τρόπο που αρμόζει στην περίπτωση. Χωρίς όμως να ξεφύγει από το «θεσμικό μοντέλο» Μητσοτάκη που όλοι θεωρούν ως αποτελεί και το πιο ισχυρό του χαρτί, απέναντι στα πολιτικά καραγκιοζιλίκια της αντιπολίτευσης.
Αυτό που παράλληλα έχει αποφασίσει ο Μητσοτάκης  είναι να προχωρήσει μπροστά. Και να ανακοινώσει νέες ΑΜΕΣΕΣ παρεμβάσεις κυρίως στο ζήτημα της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, αφού το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τις υποκλοπές είναι από ελάχιστο έως μηδενικό.
Και απασχολεί μόνο διάφορους αργόσχολους, πέριξ της πλατείας Φιλικής Εταιρείας.                

@ Μουδιασμένη δείχνει η βάση του ΠΑΣΟΚ, αφού η διαφαινόμενη απόπειρα συμπόρευσης της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου, τουλάχιστον στην υπόθεση των υποκλοπών,  βρίσκει σφόδρα αντίθετη την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται πως στην  Χαριλάου Τρικούπη το εκκρεμές  γέρνει πλέον σταθερά προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Μια επιλογή που θα αποδειχθεί ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ για τον Ανδρουλάκη και στην σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αν την συνεχίσουν μέχρι τέλους…      

@ Την ίδια στιγμή μόνο τυχαία δεν θεωρούν συνεργάτες του πρωθυπουργού το μπαράζ παρεμβάσεων σειράς καθηγητών με εξειδίκευση στο Συνταγματικό Δίκαιο, που «πυροβολούν» με πρωτοφανή πολιτική σφοδρότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. (δες και εδώ)
Αναφερόμαστε μεταξύ άλλων στον Αλιβιζάτο, τον Σωτηρέλη, τον Κοντιάδη κλπ, που οι δημόσιες παρεμβάσεις τους εκφεύγουν  μιας ανάλυσης που έχει να κάνει με τον τεχνοκρατική ερμηνεία του Συντάγματος. Αλλά προχωρούν μέχρι και σε πολιτικές… υποδείξεις για παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογή νέου αρχηγού στην ΝΔ από την ΚΟ του κόμματος, σαν την χθεσινή του Κοντιάδη.    

@ Πίσω από όλα αυτά το Μαξίμου βλέπει «δάχτυλο» Βενιζέλου. Ο οποίος τελικά, κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, επιβεβαιώνει την φημολογία που τον εμφανίζει ως τον «αρχιμάγειρα» εξωθεσμικών λύσεων (παλιά μου τέχνη κόσκινο – τα ίδια έκανε και με τον ΓΑΠ) που έχουν ως στόχο την ανατροπή του πρωθυπουργού (χωρίς εκλογές) και την τοποθέτηση ενός κυβερνητικού σχήματος «τεχνοκρατών» με επικεφαλής πρόσωπο το οποίο να έχει στενή σχέση με την Ευρώπη. 
Και γιατί γίνονται όλα αυτά θα ρωτήσετε; Γιατί προφανώς είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης που έρχεται, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, και η Διαπλοκή και οι Νταβατζήδες εμπιστεύονται τις έμπειρες και δοκιμασμένες «αλεπούδες» για να εκτελεσθεί το «συμβόλαιο».  
           
@ Πολύς ο ντόρος που έγινε, κυρίως από τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ ΜΜΕ για την ΕΠΙΣΤΟΛΗ του freelancer (δημοσιογράφου που πληρώνεται με το κομμάτι) Αλεξάντερ Κλαπ στους New York Times αλλά δεν είδαμε λέξη για έτερο ΚΑΝΟΝΙΚΟ και με την υπογραφή συντάκτη της εφημερίδας δημοσίευμα, που αφορά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με ειδική αναφορά στις δύο εταιρείες που έχουν σχέση με τα Ρωσικά συμφέροντα. Και πιο συγκεκριμένα στον Ιβάν Σαββίδη και στο group του Κοπελούζου που είναι εταίρος με την Gazprom.     

@ Να υπενθυμίσουμε ότι  για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%)  του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης συμμετέχουν  δύο Αμερικάνικοι Όμιλοι μέσα από κοινοπραξίες.
Πρόκειται για την εταιρεία  Black Summit Financial Group στην κοινοπραξία  International Port Investments Alexandroupolis και ο Όμιλος Quintana Infrastructure & Development.
Η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έληξε στο τέλος Ιουλίου, ωστόσο μετά από αίτημα ενδιαφερομένου επενδυτή, έγινε κατά πληροφορίες δεκτή η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας της β’ φάσης του διαγωνισμού για το φθινόπωρο.
Το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για τεκταινόμενα στην Αλεξανδρούπολη, όπως παραδέχονται και οι ΝΥΤ, υπογραμμίζεται από την αιφνιδιαστική  επίσκεψη στην πόλη του Γερουσιαστή Robert Menendez προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

@ Πλην  των παρακολουθήσεων – που όπως όλα δείχνουν – όλο και λιγότερους αφορούν η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που έχει μετατραπεί σε… Λερναία Ύδρα. Οι  ανατιμήσεις στην αγορά  τρέχουν  με ασύλληπτους  ρυθμούς σε όλους τους τομείς της οικονομίας, τόσο που καμία κυβερνητική ενίσχυση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς. 
Η έκταση του προβλήματος την ξεπερνάει κατά πολύ τις προθέσεις της κυβέρνησης να διορθώσει την κατάσταση.
Η Κυβέρνηση μπορεί να θέλει αλλά αδυνατεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα στο σύνολο της. 
Το κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας  μετασχηματίζεται σε πολιτική απειλή για την κυβέρνηση, τη διαβάζει και η ίδια στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Η ακρίβεια καταγράφεται ως το μέγιστο και πρώτιστο πρόβλημα, ενώ η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπισή της ΔΕΝ ικανοποιεί το μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης. 

@ Ο Mytilineos, o μεγαλύτερος παίκτης από τους ιδιώτες παρόχους ανακοίνωσε την εξαγορά της WATT + VOLT δείχνοντας και τον δρόμο (εξαγορά – συγχωνεύσεις) που οφείλουν να ακολουθήσουν οι ισχυροί παίκτες στην αγορά ενέργειας. 
Η εξαγορά συνιστά ένα μεγάλο deal που αφενός προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos (δηλαδή στο χαρτοφυλάκιο της Protergia) τους 200.000 πελάτες της WATT+ VOLT και αφετέρου ενισχύει την παρουσία του μεγάλου ενεργειακού ομίλου και στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια 
Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+V0LT η δραστηριότητα της Mytilineos στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου όπου μέσω της Protergia Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την πρώτη θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων ενισχύεται πολλαπλώς. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Φόρτωση άρθρων...