Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Μπακογιάννη και Δούρου κατά Γεραπετρίτη για τη ροζ σημαία στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

Διαφωνία είχαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και η Ντόρα Μπακογιάννη για την αφαίρεση της ροζ σημαίας από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Επιτροπής και πρώην υπουργός Εξωτερικών διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του Γιώργου Γεραπετρίτη να αφαιρεθεί η ροζ σημαία που είχε τοποθετηθεί στο προξενείο ως έργο τέχνης στο πλαίσιο έκθεσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η τέχνη δεν μπορεί να λογοκριθεί.

Στο ίδιο μήκος υπήρξε παρέμβαση και από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Η απόφασή σας είναι απόφαση – κόλαφος για την Τέχνη και για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απόφαση ευθυγράμμισης με την ακροδεξιά. Είναι απόφαση υπακοής στο μαύρο».

Απαντώντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως «κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη», εξήγησε ωστόσο ότι το προξενείο δεν αποτελεί γκαλερί. «Στις γκαλερί ανεβάζεις ότι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο, στενό κράτος και πρέπει μεταξύ άλλων να προβάλουμε τα σύμβολα».

Η επιτροπή συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών να ενημερώσει τους βουλευτές για την πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Φόρτωση άρθρων...