Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Μπακογιάννης: «Mάνατζερ του Κασιδιάρη, εγώ δεν γίνομαι, ούτε τον φοβάμαι»

«Η μάχη με τους νεοναζί δε δίνεται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά στις γειτονιές της Αθήνας». «Η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα τιμής για όλους μας» «Όλοι οι υποψήφιοι οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι – Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται να ακούνε θεωρίες».

«Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές δεν είναι τρίτος γύρος των Eθνικών Eκλογών. Οφείλουμε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να είμαστε συγκεκριμένοι ως προς το τι προτείνουμε για την Αθήνα και τα προβλήματα των Αθηναίων».

Τα παραπάνω τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Έχει σημασία να κερδίσουμε όχι μόνο την ψήφο, αλλά και την εμπιστοσύνη των Αθηναίων και ταυτόχρονα να κάνουμε και μερικά βήματα μπροστά στον προεκλογικό διάλογο. Βλέπω διαφόρους να έρχονται με μια ζέση και με μια φόρα από τις προηγούμενες εκλογές, λες και αυτός είναι ο 3ος  γύρος των εθνικών εκλογών. Αν μπείτε στο site μας “Αθήνα Ψηλά” θα δείτε τον απολογισμό μας, που είναι περίπου 590 σελίδες. Θα δείτε τι κάναμε και θα μπορείτε να μάς κρίνετε και γι’ αυτό. Εμείς θα προχωρήσουμε τις επόμενες εβδομάδες, καταθέτοντας ολοκληρωμένες πρακτικές κοστολογημένες προτάσεις, ώστε να πάμε τον διάλογο λίγο πιο μπροστά. Κάθε φορά που το κάναμε αυτό την προηγούμενη φορά, το ’19, ήμασταν όλοι κερδισμένοι. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα, ειδάλλως δε θα μάς ακούει κανείς. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να ακούει θεωρίες, κανείς δεν ενδιαφέρεται να ακούει πολιτικάντικα  πυροτεχνήματα», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. 

«Μάνατζερ του Κασιδιάρη εγώ δεν γίνομαι, ούτε τον φοβάμαι...»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ερωτηθείς σχετικά με την υποβολή υποψηφιότητας από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να μετατραπεί σε «μάνατζερ» της καμπάνιας Κασιδιάρη συζητώντας για ένα θέμα το οποίο είναι λυμένο με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Καλλικρατικών δήμων, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι η μάχη με τους ναζί δεν δίνεται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά στις γειτονιές επιλύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι. 

«Μάνατζερ του Κασιδιάρη εγώ δεν γίνομαι. Να είμαστε ξεκάθαροι. Αυτή τη στιγμή, έχουμε έναν Νόμο -ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο- το οποίο λέει ότι αν εκλεγεί, όχι την επόμενη μέρα, αλλά το επόμενο λεπτό, χάνει τη θέση του επειδή είναι κατάδικος. Όταν καταδικάστηκε ο Κασιδιάρης την ίδια κιόλας μέρα έστειλα επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και την ίδια μέρα έχασε τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης. 

«Όλο αυτό το έχουμε κάνει όλοι μαζί. Ενωμένοι, υπερβαίνοντας τις διαφορές μας, τις αντιθέσεις μας που, κατά τα άλλα, είναι ένα βουνό. Αυτό το πετύχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας που τώρα κλείνει τον κύκλο του. Ελπίζω να το συνεχίσουμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος. 

Επί της ουσίας, ο Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε: «Η μάχη με τους νεοναζί δεν δίνεται  στα τηλεοπτικά στούντιο. Δίνεται στις γειτονιές και κρίνεται από το τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές των ανθρώπων. Εκεί είναι το στοίχημα. Το στοίχημα όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Αθήνα». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι Αθηναίοι που θα προσέλθουν στις κάλπες δε χρειάζονται υποδείξεις.  

«Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες που μάς βλέπουν αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται “πατερούλη”. Δεν χρειάζονται κάποιον να τους υποδείξει τι να κάνουν. Ούτε χρειάζεται κανείς να μάς κουνήσει το δάχτυλο. Εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αθήνα. Γι’ αυτό λέω ότι δεν θα γίνω μάνατζερ του Κασιδιάρη, όπως και ότι δεν φοβάμαι κανέναν Κασιδιάρη». 

Η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα τιμής για όλους μας

Σχετικά με την παρουσία του στη Χειμάρρα, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και τη στήριξη στον προφυλακισμένο Δήμαρχο Φρέντη Μπελέρη, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: 

«Η υπόθεση Μπελέρη είναι υπόθεση τιμής για όλους μας. Έχουμε έναν δήμαρχο ο οποίος εξελέγη μέσα από το κελί, γιατί τον συνέλαβαν 3 ή 4 μέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών. Ο δήμαρχος αυτός κρατείται παρανόμως, έχει προφυλακιστεί, έχει καταστρατηγηθεί το τεκμήριο της αθωότητας και ταυτόχρονα δεν τού επιτρέπεται να ορκιστεί. Δηλαδή, αυτό που δικαιούται ο ίδιος και δικαιούται και ο λαός που τον εμπιστεύθηκε, τού το αρνείται η αλβανική κυβέρνηση, ενώ είναι ένα μέτρο καθαρά διοικητικό. Ήταν, λοιπόν, αυτονόητο για μένα ότι θα είμαι εκεί για να στηρίξω έναν συνάδελφο αυτοδιοικητικό, για να μεταφέρω την ομόθυμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, αλλά και για να μιλήσω και ως πρόεδρος του Συνδέσμου B40, των δεκάδων αυτοδιοικητικών, δημάρχων από 11 χώρες των Βαλκανίων».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιμείνουμε στη στήριξη του Μπέλερη, της οικογένειάς του και της Ομογένειας.  

«Αυτό, νομίζω, είναι το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε, όπως -και επειδή είμαι σε διαρκή επικοινωνία με φίλους μας στη μειονότητα αλλά και με την οικογένεια του ιδίου του Μπελέρη-, ότι θα πρέπει να μην το αφήσουμε να πέσει κάτω, θα πρέπει να συνεχίσουμε. Αν κρατώ ένα πράγμα από την επίσκεψή μου στη Χειμάρρα, είναι ότι όταν έφευγα αυτό που μού έλεγαν ήταν «μη μας ξεχάσετε», «ελάτε ξανά».

Υποδομές και κοινωνική προστασία 

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξής του ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην Αθήνα και στον πυρήνα τους έχουν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης -όπως η Πανεπιστημίου-, στο θέμα της ασφάλειας που χρειάζεται ενίσχυση μέσω εφαρμογής του μοντέλου της κοινοτικής αστυνόμευσης, και του αστυνομικού της γειτονιάς αλλά και στο μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας και ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων μέσω των σημαντικών δομών που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη τετραετία (Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων, Ξενώνας τοξικοεξαρτημένων, Πολυιατρεία, Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, κ.ά).    

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πυρά» Φίλη προς Κασσελάκη: Προεκλογική εκστρατεία με παπούτσια με το σήμα των αστακών

Για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, τη Νέα Αριστερά αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως η Νέα Αριστερά θα είναι μια θετική ...

Το τερμάτισε ο Κασσελάκης: «Για χρόνια προσευχόμουν στον Όσιο Δαυίδ να μην είμαι gay» - Τι είπε στον Fipster ο... εν αναμονή πρωθυπουργός

Μια διαφορετική συνέντευξη στην οποία κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, και σε ερωτήματα του τύπου «θάρρος ή αλήθεια» έδωσε στον YouTuber Fipster ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος ...

Φόρτωση άρθρων...