Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Μυρίζει μπαρούτι το κλίμα στη Βουλή: Τα συν και πλην των κομμάτων ενόψει της τριήμερης συζήτησης

Το δικό τους «οπλοστάσιο» για την επερχόμενη σκληρή τριήμερη κόντρα στην αίθουσα της Ολομέλειας προετοιμάζουν πυρετωδώς Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση. Με το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία με σοβαρά ανοιχτά μέτωπα, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα πυρά τους, προσερχόμενοι σε μία διαδικασία με συν και πλην και με την κοινή γνώμη να αναζητεί πειστικές λύσεις για την επόμενη μέρα.

Από τη μία πλευρά, ο Πρωθυπουργός θα αρπάξει την ευκαιρία που του παρείχε ο βασικός αντίπαλος του για να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, να επιμείνει στην ουσία και να κερδίσει στο τέλος αυτής της διαδικασίας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, βάζοντας ουσιαστικά ένα τέλος στο αφήγημα Τσίπρα για πρόωρες Εκλογές. Ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί τον απόηχο του χείριστου συντονισμού του κρατικού μηχανισμού στη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά τα μέγιστα οφέλη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε επίπεδο κοινωνίας, αν και η απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου για μείζονα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας συνιστά αναμφίβολα ένα μεγάλο μειονέκτημα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να θέλησε να ξεφύγει από τα εσωκομματικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ,αλλά και και από το αρνητικό πολιτικό κλίμα που καταγράφεται σε όλες τις μετρήσεις, ωστόσο η επίμαχη τριήμερη συζήτηση αναμένεται να ξυπνήσει και μνήμες από το παρελθόν (π.χ. Μάτι), περιστατικά που αν και θα ήθελαν πολύ, δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών. 

Εκτός των άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φωνάζει για πρόωρες εκλογές, αλλά τις ξορκίζει με κάθε τρόπο, ενώ την επομένη της τριήμερης συζήτησης θα έρθει ξανά αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα.                  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργισμένος ο Γεωργιάδης με Σπηλιωτόπουλο: Με βρίζει ο αχάριστος, ενώ τον είχα στηρίξει

Την ενόχλησή του εκφράζει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με τον υπουργό Υγείας να στρέφεται εναντίον του με αφορμή όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμ...

Φόρτωση άρθρων...