Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Nα… ξεπεζέψουν οι «καλαμοκαβαλάρηδες» του Μαξίμου, η ανησυχία για την αντισυστημική ψήφο, και τα φαβορί του ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής

Η στήλη μετά από ένα break πολλών εβδομάδων επέστρεψε για σειρά προεκλογικών «εμφανίσεων», αφού… εσείς το ζητήσατε – όπως ανέφερε και ένα παλιό όσο και επιτυχημένο τηλεοπτικό σποτ.   
Και ξεκινάμε από τα ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ που εκπέμπει το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο – προσοχή ΟΧΙ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – σε σχέση με την πρώτη εκλογική μάχη της 21ης Μάιου. Αφού συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ πολιτικό και επικοινωνιακό ΛΑΘΟΣ να εμφανίζεται η ΝΔ «πανίσχυρη» και ως το κόμμα που έχει «κλειδώσει» την νίκη, κάτι που και δεν πρέπει να λέγεται - ακόμη και εάν ισχύει.
Κάποιοι… αναλυταράδες «παράγοντες» πέριξ του πρωθυπουργού οφείλουν να ξεπεζέψουν άμεσα. Γιατί, ακόμη και εάν πιθανώς η πρώτη θέση έχει κριθεί και με «καθαρή» διαφορά, εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να «γράψει» ένα 33% - 34% στην πρώτη κάλπη, πολύ δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο της Αυτοδυναμίας. Με ότι αυτό συνεπάγεται και για τα (προσωρινώς) εν υπνώσει, υπόγεια «ρεύματα» στο εσωτερικό της ΝΔ.

@ Είναι μάλιστα τόσο προκλητική η ΕΠΑΡΣΗ διάφορων γνωστών «καλαμοκαβαλάρηδων» του Μαξίμου, που αντί να ασχολούνται με την εκλογική μάχη, η οποία προφανώς και ΔΕΝ έχει κριθεί ακόμη, επιδίδονται σε σκιαμαχίες του παρασκηνίου, σχετικά με τους ΑΝΑΚΑΤΟΝΟΜΗ των ρόλων πέριξ του πρωθυπουργού, μετά τις εκλογές. 
Κάποιος μάλλον πρέπει να τους τραβήξει το αυτί. 

@ Σε ότι τώρα έχει να κάνει με τα γκάλοπ, και κυρίως τα λεγόμενα focus group, μετρήσεις δηλαδή που εστιάζουν σε συγκεκριμένα κοινά, η εικόνα ΔΕΝ είναι καθόλου «ρόδινη» για το σύνολο των «συστημικών» κομμάτων σε ότι έχει να κάνει κυρίως με τα ηλικιακά γκρουπ μεταξύ 17-25 ετών. Υπάρχει η πολύ σοβαρή πιθανότητα, η πλειοψηφία των συγκεκριμένων ηλικιών να ψηφίσουν «στον γάμο του Καραγκιόζη» όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά έμπειρος εκλογολόγος. 
Το ενδεχόμενο λοιπόν την νύχτα της 21ης Μαΐου να καταγραφούν «τρελές» πολιτικές συμπεριφορές στις κάλπες σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί.          

@ Από δύο... χωριά χωριάτες –εν προκειμένω: από δυό οικογένειες ξαδέρφια- είναι ο Αλέξης και ο Γιώργος Τσίπρας. Παρότι τους συνδέουν δεσμούς αίματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επαφές με τον εξάδελφό του και η σχέση τους κάθε άλλο παρά ανέφελη είναι. 
Άλλωστε, το να πηγαίνει ο εξάδελφος κόντρα στη γραμμή του... άλλου εξαδέλφου και να αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο σύμπηξης «κυβέρνησης ηττημένων», δικαιώνοντας τους σχετικούς ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν το λες και μικρό πράγμα...

@ Συμφωνία για την... Προεδρία της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα επιδιώκει μία «μετεγγραφή αεροδρομίου» που εμφανίστηκε πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας, όμως, πόσο εύκολα δίνει υποσχέσεις ο πρόεδρος του κόμματος.

@ Σκληρή προβλέπεται να είναι η μάχη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής -  λεγόμενη «μητέρα των μαχών» - για μια θέση στη Βουλή, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη των κομμάτων ρίχνονται στο κυνήγι του σταυρού.
Έτσι και στη συγκεκριμένη περιφέρεια, σε ότι έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ.
Στην A΄ Αθήνας  έχει ήδη ξεχωρίσει το δίδυμο και αναμένεται μάχη ανάμεσα στον νυν βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη που διεκδικεί ακόμα μια βουλευτική θητεία και στον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος πάντως υπολείπεται του πρώτου.  
Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Ανδρέας Λοβέρδος παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί και αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ σταυρών. Για την δεύτερη θέση, όπως όλα δείχνουν θα κονταροχτυπηθούν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος,  η Μιλένα Αποστολάκη και η Έφη Χαλάτση, με τον γνωστό δημοσιογράφο πάντως να διατηρεί το προβάδισμα. 

@ Σκληρή θα είναι η μάχη στον Δυτικό Τομέα Αθηνών για την κατάκτηση της μιας έδρας μεταξύ της νυν βουλευτού και πάντα μαχητικής Νάντιας Γιαννακοπούλου και  του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος διαθέτει πολλά ισχυρά ερείσματα στην περιοχή και εμφανίζεται ιδιαιτέρως ενισχυμένος εσχάτως.  
Στον Νότιο Τομέα, η νυν βουλευτίνα Τόνια Αντωνίου θα δώσει σκληρή μάχη απέναντι στον Παύλο Χρηστίδη πρωτίστως και τον Στέφανο Ξεκαλάκη δευτερευόντως, σε μια εκλογική περιφέρεια, που θα είναι τελικά υποψήφιος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Τέλος, το μεγάλο προβάδισμα στην Ανατολική Αττική έχει ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, που έχει καταφέρει να αποκτήσει ισχυρή δυναμική στον κομματικό μηχανισμό και στην περιοχή, ενώ υψηλή θέση αναμένεται να κατακτήσει και η πάντα μαχητική Βάσια Αναστασίου.

@ Σε πολλούς κλάδους της οικονομίας παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για εργατικά χέρια, τα οποία δεν βρίσκονται. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν μισθούς που δεν μπορεί να πει κάποιος... όχι, ωστόσο, ο κανόνας στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολλή δουλειά με λίγα λεφτά. Το θέμα δεν είναι ποιες είναι οι μηνιαίες αποδοχές ενός εργαζομένου, αλλά τι μένει στην τσέπη. Υπάρχουν εργαζόμενοι, οι οποίοι παίρνουν 1.000 ευρώ το μήνα, αλλά μεταξύ δουλειάς και σπιτιού υποχρεούνται να δαπανήσουν αρκετά λεφτά για τις μετακινήσεις ή για φαγητό και καφέ εκτός οικίας. Τα νοικοκυριά έχουν κόψει ακόμη και από τα βασικά για να βγει ο μήνας, καθώς υπάρχουν οι υποχρεώσεις για τα παιδιά με τα φροντιστήρια, ενώ στη χειρότερη μοίρα βρίσκονται όσοι ενοικιάζουν κατοικία ή πληρώνουν δόσεις για την εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων. Στη χειρότερη μοίρα είναι όσοι έχουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, όπου μετά από πολλά χρόνια δόσεις των 500 και 600 ευρώ έχουν... απογειωθεί στα 650 και 750 ευρώ. Λεφτά... δεν υπάρχουν πλέον! 

@ Με τη χρήση δύο νέων ψηφιακών υπηρεσιών, κάθε πελάτης του SHOPFLIX.gr μπορεί να παραλαμβάνει, αλλά και να επιστρέφει την παραγγελία του εύκολα και άμεσα σε 600 επιλεγμένα σημεία. Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τα Clever Points και την Courier Center, θέτοντας ως στόχο τον εμπλουτισμό και την ανανέωση των υπηρεσιών, με στόχο να κάνει τις αγορές των πελατών μια μοναδική εμπειρία. Το SHOPFLIX προσθέτει στις επιλογές του  έναν νέο, ευέλικτο και εύκολο  τρόπο παραλαβής και επιστροφής των παραγγελιών.

@ Ο Όμιλος Helleniq Energy μπαίνει στο μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο της Θεσσαλίας, μετά από τη σχετική έγκριση που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέσω της θυγατρικής ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες θα υλοποιηθεί μεγάλος φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 112,9 MW στο Δήμο Φαρσάλων. Με αυτό το έργο η Helleniq Energy ετοιμάζεται να “ενεργοποιήσει” ακόμα μια υποδομή ΑΠΕ, στα πλαίσια της ενεργειακής στροφής που επιχειρεί προς τις πράσινες και καθαρές μορφές ενέργειας. Οι εκτάσεις έχουν εμβαδό 1.036.208 τ.μ. και είναι ιδιοκτησίας των ΕΛΠΕ, ενώ το έργο έχει ξεκινήσει από το 2021, όταν τα ΕΛΠΕ εξασφάλισαν τη σχετική βεβαίωση παραγωγού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Στόχος των ΕΛΠΕ είναι η ανάπτυξη των καθαρών μορφών ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο έργων, ισχύος 600 Μεγαβάτ έως το 2025. 

@ Ραγδαία είναι η επέκταση του Ομίλου Mytilineos στις δραστηριότητες του φυσικού αερίου, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με τη BLUEGRID, πετυχαίνοντας άλλη μία «πρωτιά» στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου. Έτσι, η Mytilineos γίνεται η πρώτη εταιρεία που παρέχει από τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Ρεβυθούσας, υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), μέσω βυτιοφόρου, εγκαινιάζοντας ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τη βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία βιομηχανιών, οχημάτων και πλοίων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Η Mytilineos, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στρατηγικό στόχο της ανάπτυξης και βελτίωσης στον ευρύτερο τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας την θέση και εμπειρία της, εξυπηρετώντας έγκαιρα και με ασφάλεια μεγάλους πελάτες. Ταυτόχρονα, με την υποστήριξη της MYTILINEOS, η Blue Grid, μέλος της Molgas Energy Holding του μεγαλύτερου ομίλου προμήθειας small Scale LNG στην Ευρώπη, ξεκινά εντός του 2023 να τροφοδοτεί τις πρώτες ελληνικές βιομηχανίες με LNG. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το στρατηγείο του Γιάννη Κουράκη στο Ηράκλειο

Σε αγώνα σπριντ έχει επιδοθεί ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί καθημερινά ...

Φόρτωση άρθρων...