Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης (Photos)

Τον νομό Κοζάνης επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει το κόμμα με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου.

Το κλιμάκιο αποτέλεσαν ο Υπουργός Υγείας Θάνο Πλεύρη, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτή του νομού Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές του νομού Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης και η Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Νάτσιου. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο, όπου και συνομίλησε με μέλη των Διοικήσεων αλλά και εργαζόμενους, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης. 

Ο υπουργός επισκέφθηκε επίσης το Δημαρχείο Βοΐου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή. Στις δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφθήκαμε τον νομό Κοζάνης συναντηθήκαμε με φορείς και ακούσαμε τα θέματα που μας έθεσαν. Ως υπουργός Υγείας επισκέφθηκα τα νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο που αποτελούν βασικούς πυλώνες στον σχεδιασμό του νέου χάρτη υγείας. Και τα δύο νοσοκομεία θα ενισχυθούν και θα λειτουργήσουν κανονικά με όλα τα τμήματά τους. Δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης δομής ή δομών, αντιθέτως θα ενισχύονται όποιες παρουσιάζουν προβλήματα. Και οι δύο δομές είναι απαραίτητες καθώς εξυπηρετούν ικανό αριθμό πληθυσμού και σκοπός είναι να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών».

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Πλακεντά, συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ Πτολεμαΐδας, επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Πτολεμαΐδας και συνομίλησε με μέλη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αυτισμό «Ταξιδευτές Ελπίδας». Η ίδια μετά το τέλος των συναντήσεων δήλωσε: «Ως Πολιτεία, είμαστε δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά στους πιο ευάλωτους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακούμε τα προβλήματά τους και με στοχευμένα μέτρα δίνουμε λύσεις σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. 

Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τρία χρόνια τώρα, με ενεργητικές πολιτικές αλλά και με οικονομική στήριξη, ενισχύουμε τους πιο ευάλωτους. Θεσπίσαμε το επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για όλες τις γεννήσεις που γίνονται στη χώρα μας. Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει περίπου 340.000.000 ευρώ σε πάνω από 330.000 παιδιά. Η πρόσβαση όλων των παιδιών σε ποιοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι για εμάς σπουδαίο «αναπτυξιακό εργαλείο» για αυτό και διασφαλίσαμε 60 εκατομμύρια περισσότερα που σημαίνει ότι 20% περισσότερα παιδιά μπήκαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αυξήσαμε 30% τα εισοδηματικά κριτήρια. Ενισχύουμε διαρκώς την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία με την πιλοτική εφαρμογή του Προσωπικού Βοηθού να ξεκινά για πρώτη φορά στη χώρα μας. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας θωρακίσαμε τις δομές μας με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και προστατεύσαμε τη ζωή και την υγεία των ωφελούμενων και των εργαζόμενων, σε όλη τη χώρα.

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης

Παράλληλα, με τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας αλλά και τους εντατικούς ελέγχους στις δομές, παρέχουμε στους φιλοξενούμενους, ένα προστατευμένο και υγιές περιβάλλον διαβίωσης. Και συνεχίζουμε. Με επίγνωση της ευθύνης και των δυσκολιών διασφαλίζουμε την ίση συμμετοχή των συμπολιτών μας στην κοινωνία. Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής κάθε συμπολίτη μας είναι καθήκον και υποχρέωση μας».

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων για θέματα ΕΣΠΑ στο ΕΒΕ και στο Οικονομικό Επιμελητήριο, επισκέφθηκε τον οικισμό Νεράιδα του Δήμου Σερβίων όπου και παρουσίασε συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής, μέσω του οποίου δημιουργούνται θέσεις υποδοχής επενδύσεων για τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ επισκέφθηκε και τον οικισμό της ΔΕΗ παρουσιάζοντας το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής ως τουριστικό θέρετρο.

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης

Ο κύριος Σκάλκος μεταξύ των άλλων τόνισε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κοζάνη, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με επαγγελματικούς φορείς, δημοτικές αρχές και την Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ, για τον σχεδιασμό των αναπτυξιακών πολιτικών στη Δυτική Μακεδονία, τον προγραμματισμό των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη νέα περίοδο 2021-2027 καθώς και την συντελούμενη επιτάχυνση των έργων της τρέχουσας περιόδου. Οι πόροι που έχουν δεσμευτεί, μόνο από το νέο ΠΕΠ και το Πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης συνολικού ύψους 1,5 δις ευρώ, είναι ικανοί με την αποτελεσματική αξιοποίησή τους, κύρια στην κατεύθυνση των πράσινων επενδύσεων να ενισχύσουν καταλυτικά την  αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών περιοχών της περιφέρειας».
Όλα τα μέλη του κλιμακίου, συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ν. Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Λύσσανδρου Μεταξά.

Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης
Ν.Δ.: Επίσκεψη κλιμακίου στο νομό Κοζάνης (Photos)

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Μέχρι και ο Γκλέτσος... αγανάκτησε με τον Κασσελάκη: «Απογοήτευση το παιδί, ψήφο από μένα δεν παίρνει, τέλος» (εικόνες)

Σε πλήρη μεταστροφή της άποψής του για τον Στέφανο Κασσελάκη προχώρησε ο Απόστολος Γκλέτσος όπως προκύπτει τόσο από ανάρτησή του στο Facebook όσο και από απαντήσεις που έδωσε στα σ...

Φόρτωση άρθρων...