Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

Νέο «σόου» της Κωνσταντοπούλου: Μπήκε στην Ολομέλεια για τη συνεδρίαση της Εξεταστικής και έβαλε τις φωνές

Παρασκήνιο

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προεδρείου της Βουλής αλλά και της εξεταστικής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι επιχείρησαν την εξαίρεση της από την Εξεταστική Επιτροπή, με πρόσχημα όπως είπε, ότι εκπροσωπεί οικογένειες συγγενών των θυμάτων.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για συγκάλυψη ευθυνών και ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά στη συνεδρίαση της Εξεταστικής που μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια.

Πράγματι, λίγο πριν ολοκληρωθούν οι επίκαιρες ερωτήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας βρέθηκε στην αίθουσα δίπλα από την βουλευτή της.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε ότι δεν αντικαταστάθηκε από την βουλευτή Ελένη Καραγεωργοπούλου αλλά την αναπλήρωνε και όπως είπε η ίδια δεν ήταν νόμιμη η εξαίρεση της.

Οι παρεμβάσεις της στην αίθουσα της Ολομέλειας

Η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής - που είχε διακοπεί στις 4.30 από τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας - ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον πρόεδρο Δημήτρη Μαρκόπουλο να δίνει τον λόγο στον εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: «Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος...»
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής ζήτησε από τον κ. Τσαβδαρίδη να συνεχίσει την ομιλία του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας όσο βρίσκεται στο βήμα ο  εισηγητής της ΝΔ να συνεχίζει να φωνάζει. «Τι ντροπή», φώναζε η κυρία Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «το έγκλημα έγινε δυστύχημα».

Αμέσως μετά τον λόγο έβαλε ο βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης. Την ώρα που ανέβαινε στο βήμα το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε «κύριε Κόκκαλη συμπράττετε σε αυτό» με τον ίδιο όμως να μην απαντάει και να προχωράει στην τοποθέτηση του.

Τι προηγήθηκε

Νωρίτερα, άνω - κάτω είχε γίνει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα, πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα παρότι δεν είναι μέλος διότι είχε αποβληθεί καθώς υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Αρχικά, λόγω της παρουσίας της δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Κρίθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορούσε μεν να παραμείνει στην αίθουσα, αλλά όχι και να λάβει το λόγο. Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε μόνη της το λόγο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής και είπε ότι είχε κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή της να είναι στην Επιτροπή.

Η συνεδρίαση εν μέσω φωνών, διακόπηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα, ενώ οι εργασίες μεταφέρθηκαν και συνεχίζονται πλέον  στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη να έχει το λόγο και την κυρία Κωνσταντοπούλου να φωνάζει. Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Οι βουλευτές των κομμάτων  είχαν εκφράσει την δυσφορία τους στους διαδρόμους κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και σόου. Άλλοι σχολίαζαν ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κ. Κωνσταντοπουλου και κωλυσιεργεί την διαδικασία.

Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία. Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραληρηματική χυδαιότητα Κασσελάκη: Τι τρέχει αν ραίνουν με λουλούδια στα μπουζούκια τον πρόεδρο ενός κόμματος;

Για την παρουσία του στην πρεμιέρα του Κωνσταντίνου Αργυρού πριν από λίγα 24ωρα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος, μάλιστα, υποστήριξε ότι η γροθιά που ύψ...

Πρώτη φορά χωρίς παράταξη ο ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές - Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές για να ψηφίσουν στις σχολές τους από τις 7:00 ώς τις 19:00. Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δε...

Φόρτωση άρθρων...