Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Non paper… απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ τα περί εκλογικού νόμου, ο Ανασχηματισμός και ο μοναδικός επικίνδυνος αντίπαλος του Μητσοτάκη  

Η… παραμυθολογία για (δήθεν) αλλαγή του εκλογικού νόμου και (δήθεν) πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, παρά τις συνεχείς κυβερνητικές διαψεύσεις συνεχίζεται να συντηρείται από κάποια πολιτικά και μηντιακά κέντρα σε πρώτο πλάνο. 
Και για να γνωρίζεται τι ακριβώς συμβαίνει, να ξέρετε πως κάποιοι πηχυαίοι τίτλοι σε εφημερίδες και ιστοσελίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο «προέκυψαν» μετά από non paper που διακίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ-  και αυτό να το γνωρίζουν και στο Μαξίμου. 
Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα γνωστά… παπαγαλάκια του, βρίσκεται πίσω από ακόμη μια απελπισμένη απόπειρα, να εμφανίσει την Κυβέρνηση ως «αδύναμη». Είναι βεβαίως βαθιά νυχτωμένοι οι «σύντροφοι», αφού συν τοις άλλοις, και όπως το ξαναγράψαμε, αυτά τα γελοία σενάρια που αναπαραγάγουν και διάφοροι ξοφλημένοι νταραβεριτζήδες του κέντρου της Αθήνας ΔΕΝ αφορούν καθόλου την πλειοψηφία της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.
Η οποία είναι κυριολεκτικά ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ από το «θηρίο» που λέγεται ΑΚΡΙΒΕΙΑ. 
Και αυτός είναι και ο μοναδικός ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ αντίπαλος του Μητσοτάκη… 

@ Την ίδια στιγμή όλοι μπορούν να αντιληφθούν πόσο δύσκολη είναι η «άσκηση» που θα κληθούν να λύσουν Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο. Αφού από την μια έχουμε τους Θεσμούς να «μπήγουν» το μαχαίρι στο λαιμό της Κυβέρνησης και να αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης της κοινωνίας και από την άλλη οι… μελιτζάνες στα Super Market να πωλούνται στα 4,5 ευρώ το κιλό, οι πιπεριές στα 3,5 ευρώ και η βενζίνη να έχει φτάσει στον… Θεό αγγίζοντας τα δύο ευρώ!
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Σκυλακάκη και του Σταικούρα, οι οποίοι υποχρεωτικά θα πρέπει να βρουν ΑΜΕΣΑ λύσεις έστω και για μια σχετικά ανακούφιση των δοκιμαζόμενων καταναλωτών που κυριολεκτικά… παραμιλάνε. Χωρίς όμως παράλληλα να δυναμιτισθεί η σταθερή πορεία των βασικών οικονομιών δεικτών, που μας επιτρέπει να δανειζόμαστε - έστω και λίγο «τσιμπημένα».   

@ Η αιφνιδιαστική αποπομπή Λιβανού, σήμανε συναγερμό ανασχηματισμού στα έδρανα της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όλοι άρχισαν τα τηλέφωνα, μπας και με αφορμή το «ψαλίδισμα» Λιβανού ο Μητσοτάκης θα προχωρούσε σε κάτι πιο… εξτρεμιστικό σε σχέση με το προφίλ και τον πολιτικό του χαρακτήρα. Ήτοι σε σαρωτικές κυβερνητικές αλλαγές. Η υπόθεση έκλεισε όμως πολύ σύντομα, αφού η ΑΜΕΣΗ τοποθέτηση Γεωργαντά και η σαφής διευκρίνιση πως ΔΕΝ θα υπάρξει αντικαταστάτης του Γεωργαντά στο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, έκλεισε γρήγορα το θέμα.
Οριστικά ή προσωρινά η ζωή θα δείξει. Αφού ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε κάποιες αντικαταστάσεις προσώπων από το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα. Τις οποίες όμως θα τις ανακοινώσει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο…       

@ Γελάγανε και τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου, με την ανακύκλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενός βίντεο του 2012 (!) με τον νυν υπουργό Γεωργίας Γεωργαντά να ζητά αυτονόητα πολιτικώς πράγματα από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στην περιφέρεια του, ήτοι την μαζική συμμετοχή τους στις τοπικές δημοτικές εκλογές. 
Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά (πολιτική) παραφροσύνη...  
   
@ Στο ναδίρ βρίσκονται οι σχέσεις του Βασίλη Κικίλια και της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Εκείνο που μάθαμε εμείς είναι ότι τα «σπάσανε» για τα καλά και αυτό μαθεύτηκε σε όλο το υπουργείο και καθημερινά τα σχόλια δίνουν και παίρνουν στην Βασιλίσσης Αμαλίας.
Ο Βασίλης Κικίλιας από την αρχή δεν είδε με καλό μάτι την υφυπουργό του και δεν την εμπιστεύθηκε ποτέ… Αντίθετα πιστεύει ότι η Σοφια Ζαχαράκη τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο υπουργείο, γιατί στο Μαξίμου ήθελαν ένα δικό τους άνθρωπο δίπλα από τον Βασίλη Κικίλια ο οποίος έφυγε από το Υγείας πολύ πικραμένος.
Σήμερα πάντως τα στοιχήματα που πέφτουν είναι ότι αν κάνει τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανασχηματισμό, έστω και διορθωτικό, ο νυν υπουργός Τουρισμού θα την βγάλει «καθαρή» ή όχι…  

@ Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Αττικό Μετρό ΑΕ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την υπογραφή νέας σύμβασης χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά την κατασκευή της νέας Γραμμής του Μετρό Αθήνας.
Όπως έγινε γνωστό, το τριακονταετές δάνειο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση συγκοινωνιακού έργου στη χώρα, ενώ από πλευράς ΕΤΕπ, αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δοθεί ποτέ για την κατασκευή ενός και μόνο έργου στην Ελλάδα.
Η χρηματοδότηση αφορά την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας - Τμήμα Α' - Άλσος Βεΐκου - Γουδή, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη "διαδρομή" Μετρό που έχει κατασκευασθεί ποτέ στην Αθήνα, ενώ το δάνειο συνιστά το δεύτερο τμήμα της χρηματοδότησης συνολικού ύψους 730 εκατομμυρίων ευρώ που έχει δοθεί από την ΕΤΕπ για το έργο.

@ Σε νέα ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της Ελλάδας το 2021 προχώρησε η Scope Ratings, στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκθεσης ελέγχου αξιολόγησης (monitoring review) στην οποία προχωρά ο οίκος κάθε έξι με 12 μήνες και η οποία δεν αποτελεί έκθεση αξιολόγησης.
Πλέον ο οίκος εκτιμά ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα σημειώσει αύξηση της τάξης του 9,3% το 2021 από 8,9% που είχε εκτιμήσει πριν - και η οποία είναι η υψηλότερη εκτίμηση που έχουμε δει από οίκο. Για το 2022 η ανάπτυξη εκτιμάται να βρεθεί στο 4,4% και το 2023 στο 2,5%, ενώ αναθεωρούνται παράλληλα προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 198,7% στο τέλος του 2021 (από 199,1% που προέβλεπε πριν) και στο 192,2% στο τέλος του 2022 και ελαφρώς κάτω από το 180% έως το 2026.
Το έλλειμα τοποθετείται στο 9,5% το 2021 και στο 4,8% το 2022, με τα πρωτογενή πλεονάσματα να επιστρέφουν το 2023-2026.

@ Η Mytilineos μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) και η Aquila Capital, εταιρεία επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων ισχύος 100 MW στη Νότια Ισπανία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Aquila Capital αποκτά δύο φωτοβολταϊκά έργα, με ορίζοντα λειτουργίας έως το τέλος του τρίτου τριμήνου 2022. 
Πρόκειται για τα έργα Jaen και Guillena στην Ανδαλουσία, ισχύος 50 MW το καθένα, που βρίσκονται υπό κατασκευή από τον Τομέα RSD της Mytilineos. Μόλις τεθούν σε λειτουργία, τα έργα αυτά θα παράγουν περίπου 200 GWh 100% «πράσινης» ενέργειας ετησίως.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Mytilineos, μέσω του Τομέα RSD, υλοποιεί μια πλατφόρμα ανάπτυξης έργων και επενδύσεων για φωτοβολταϊκά έργα και έργα αποθήκευσης ενέργειας και έχει σε λειτουργία περίπου 118 MW φωτοβολταϊκά έργα στην Αυστραλία και 3.5 MW στην Κύπρο, τα οποία έχουν αρχίσει να συμβάλλουν στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας, ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...