Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν έχω βεντέτα με τον Σαμαρά - «Γιατί αντιδρά για το μεταναστευτικό αφού είναι ο δικός του νόμος;»

Ότι δεν έχει καμία βεντέτα με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά διαφωνεί μαζί του όσον αφορά τις αντιδράσεις του στα Ελληνοτουρκικά και τη ρύθμιση για το μεταναστευτικό είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την τροπολογία που αφορά την άδεια παραμονής μεταναστών, τόνισε ότι «ο νόμος Σαμαρά για τους μετανάστες ισχύει στο ακέραιο δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο ένας μετανάστης παίρνει τα χαρτιά. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Σαμαρά μέχρι σήμερα έχουν πάρει τα χαρτιά παραμονής 80.000 άνθρωποι. Τι προέβλεπε ο νόμος αυτός; Την επταετία. Με αυστηρότερα κριτήρια που βάζουμε γιατί θέλουμε καθαρό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας αυτό γίνεται στα τρία».

«Τα επτά χρόνια που είναι κάποιος στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά είναι καλύτερα να είναι στην αφάνεια, να μην ξέρουμε πού βρίσκεται ή να έχουμε ανθρώπους που δουλεύουν και να ξέρουμε πού δουλεύουν;», αναρωτήθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώην υπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα της εκλογικής της περιφέρειας, τα Χανιά, για τα οποία είπε ότι «είχαμε μεγάλο αριθμό μεταναστών που πήγανε στην Ιταλία γιατί πήραν χαρτιά σε δύο χρόνια».

«Οι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σε αυτές τις δουλειές. Είμαστε μια προχωρημένη κοινωνία. Οι νέοι θέλουν να δουλέψουν σε ξενοδοχεία σε διαφορετικές εργασίες δεν θέλουν να καθαρίζουν δωμάτια. Επομένως χρειάζονται οι μετανάστες που θέλουν να κάνουν τις αγροτικές δουλειές», συνέχισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα αν έχει εξήγηση για τις αντιδράσεις Σαμαρά αφού είπε ότι «δεν έχω εξήγηση γιατί το κάνει ο Σαμαράς» διευκρίνισε ότι «δεν έχω απολύτως καμία βεντέτα μαζί του. Έχουν περάσει 15 χρόνια, του αναγνωρίζω ότι έκανε προσπάθειες ως Πρωθυπουργός. Απλά διαφωνώ μαζί του».

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί γίνονται παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά πριν γίνει ο διάλογος που κάναμε και επί Σαμαρά. Γιατί όταν ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι είναι ο δικός του νόμος και η διαφορά είναι ότι δεν γίνονται ελληνοποιήσεις. Άδεια παραμονής και εργασίας παίρνουν οι άνθρωποι. Εμείς για λόγους ασφαλείας του κράτους οφείλουμε να δώσουμε τέτοιου είδους κίνητρα για να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται ο καθένας» κατέληξε για το θέμα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα λέγονται ότι «η αδικία στα παιδιά δεν πρέπει να υπάρχει» ενώ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας σημείωσε ότι «αυτοί δεν είναι οπαδοί αλλά στυγνοί εγκληματίες. Πολλά χρόνια κάνουμε τα στραβά μάτια, και αυτοί καλύπτονται πίσω από την φανέλα του οπαδού. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει ότι θα πάρει χρόνο αυτή η υπόθεση, δεν είναι πρωθυπουργός που έχει ψευδαισθήσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στον σταθμό μετρό «Grecia» στη Χιλή με τα αντίγραφα από ελληνικές αρχαιότητες

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή της στη Χιλή, πραγματοποίησε στον σταθμό του μετρό «Grecia» στο Σαντιάγο τα αποκαλυπτήρια α...

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει τον Δημήτρη Κουτσούμπα να χορεύει ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

Φόρτωση άρθρων...