Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Ανασχηματισμός που ΔΕΝ θα γίνει, ποιος συζητά την εξαγορά του ποσοστού του Σαββίδη στον ΟΛΘ και ποιες εφημερίδες είναι στα σκαριά 

Ο κύβος ερρίφθη και τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους, παρότι οι τελικές και επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Αυτό πάντως που δεν έχει ξεκαθαρισθεί είναι η διαδικασία των πρωτοκόλλων που θα εφαρμοσθούν για τα σχολεία, αφού η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένει και την εικόνα των σημερινών και των αυριανών κρουσμάτων για την τελική της πρόταση.
Είναι πάντως ολοφάνερο πως η επιθυμία του πρωθυπουργού, είναι τα Σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά αφού αντιλαμβάνεται – όπως όλοι – την μεγάλη αναστάτωση που θα προκληθεί εκ νέου στο σύνολο των ελληνικών οικογενειών, εάν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, βγουν ξανά εκτός του προγραμματισμού τους. 

@ Εκτός όμως από τα Σχολεία εκεί όπου επικρατεί (κυριολεκτικά) το ΧΑΟΣ είναι πάλι στον τομέα του πολύπαθου Τουρισμού. Και αναφερόμαστε πιο συγκεκριμένα στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ (που βεβαίως δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο) που προκάλεσαν οι δεκάδες χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και ταξιδιών λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της «Όμικρον». 
Όλα είναι στον αέρα, από την αποζημίωση των επιβατών που τελικά δεν πέταξαν για τους προορισμούς τους, μέχρι την εξόφληση από τους Τουριστικούς πράκτορες των Αεροπορικών Εταιρειών αλλά και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων για ταξίδια που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Ένας θεός ξέρει, πότε και εάν αυτά τα χρήματα τελικά θα επιστραφούν στους επιβάτες ή πως θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων.
Εκεί στην Λεωφόρο Αμαλίας , στο υπουργείο Τουρισμού, όλα καλά; 

@ Στα πολιτικά μας τώρα, η νέα «καραμέλα» που γνωρίζει μεγάλες πιένες σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους έχει να κάνει με το (υποτιθέμενο) διπλό σενάριο που φέρει τον Μητσοτάκη «αποφασισμένο» να προχωρήσει σε Ανασχηματισμό λίγο πριν το Πάσχα και στην συνέχεια σε Εκλογές το φθινόπωρο. 
Η εκτίμηση μας είναι, πως τίποτε από τα δύο δεν θα συμβεί, αφού στο προφίλ Μητσοτάκη δεν ταιριάζουν ούτε εκλογικοί αιφνιδιασμοί, ούτε το βίαιο ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας, που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία στην παραγωγή του όποιου κυβερνητικού έργου.
Παρά λοιπόν την υφέρπουσα φημολογία το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι ο Μητσοτάκης να ΜΗΝ κάνει Ανασχηματισμό το Πάσχα και να ΜΗΝ οδηγήσει την χώρα σε διπλή εκλογική αναμέτρηση το φθινόπωρο. 
Άρα ας μην βιαστούν  να ράψουν υπουργικά κουστούμια μερικοί, μερικοί…         

@ Έτσι και αλλιώς στο Μαξίμου άλλες είναι οι ανησυχίες κι όχι οι ανασχηματισμοί. Αφού όπως μαθαίνουμε το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει στα χέρια του κάποιες κυλιόμενες μετρήσεις που δείχνουν ιδιαίτερα ενισχυμένο – ειδικά στον χώρο του Κέντρου - τον Νίκο Ανδρουλάκη. Και είναι βέβαιο πως πολύ σύντομα θα αλλάξει και η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.         

@ Η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και η ιστορική ηγεσία που συμπορεύεται μαζί τους στο πλαίσιο της «Ομπρέλας» (Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Παπαδημούλης κ.α.) δεν αρέσκονται σε πυροτεχνήματα τύπου «εκλογές εδώ και τώρα», αλλά ζητούν «εποικοδομητική κριτική» και «προγραμματικές προτάσεις». Ως εκ τούτου, όταν πριν μερικές ημέρες, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και επισήμως κάλπες, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε φροντίσει να… κουβεντιάσει με τους βασικούς «παίκτες» του κόμματος την απόφασή του και έτσι, είχε διασφαλίσει την συναίνεσή τους -ανεξαρτήτως τού κατά πόσον πραγματικά συμφωνούν ή όχι. Έτσι, δεν είχαμε… παρενέργειες και φάλτσα μέχρι τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. 
Γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να είσαι ποτέ σίγουρος για τίποτε… 

@ Μεγάλη είναι η κινητικότητα σε ΚΟΡΥΦΑΙΟ επιχειρηματικό επίπεδο γύρω από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του ποσοστού που κατέχει ο Ιβάν Σαββίδης Πρωταγωνιστής των πρωτοβουλιών είναι  ο ισχυρός άνδρας του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ Ολλανδός Χένρι Χόλντερμαν που φέρεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποφασισμένος να προχωρήσει στην εξαγορά του ποσοστού του «εξαφανισμένου» Ιβάν Σαββίδη στον ΟΛΘ.  
Ο Ολλανδός επενδυτής το τελευταίο διάστημα είχε δια ζώσης επαφή με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στα γραφεία του στο Μαρούσι, ενώ συναντήθηκε και με την πλευρά Βαρδινογιάννη. Τέλος υπενθυμίζεται πως αυτό που διαφάνηκε και κατά την επίσκεψη του στο Μαξίμου και στην κατ ιδίαν συνάντηση του με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πως θα συνεχίσει να επενδύει "επιθετικά" στην χώρα μας.

@ Έντονη είναι η κινητικότητα στα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα στον τομέα των εφημερίδων, αφού εκδότης ιστοσελίδας που «στοιχηματίζει» διαχρονικά υπέρ της Κουμουνδούρου συζητά την έκδοση νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας, ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ (πάντα) κατεύθυνσης. Μάλιστα όπως μάθαμε άρχισε ήδη τις επαφές με δημοσιογράφους – παλιότερους συνεργάτες του για την δημιουργία διευθυντικής ομάδας που αφορά το υπό έκδοση έντυπο.
Τη ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν, πως ο γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο του φαρμάκου, που ήδη ετοιμάζει εβδομαδιαία εφημερίδα, σκέφτεται πολύ σοβαρά να επανακυκλοφορήσει παράλληλα και μια ιστορική, απογευματινή, εφημερίδα της Δεξιάς             
 
   
    
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Σήμερα η πιο μεγάλη ώρα για τον πρωθυπουργό, γιατί ερωτοτροπούν με την γελοιότητα τα σενάρια διπλών εκλογών και πως έχει αποφασίσει να «τελειώσει» τον Φάμελλο ο Κασσελάκης   

Η σημερινή παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να στείλει σαφ...

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Φαραντούρη: Προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Σκληρή απάντηση έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Νίκο Φαραντούρη για τις δηλώσεις του σύμβουλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, που μετ...

Φόρτωση άρθρων...