Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Ο Άρειος Πάγος ανασύρει την υπόθεση Βγενόπουλου, τα 8 κακουργήματα του Μίμη και η «εξαφάνιση» Καρτερού  

Παρασκήνιο

Με την δημοσιοποίηση της «κασέτας» με τις συνομιλίες του Ανδρέα Βγενόπουλου, έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής  και ουσιαστικά επιβεβαιώνονται όλες οι καταγγελίες για το ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ σύστημα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που αποπειράθηκε να ελέγξει την χώρα με μεθόδους ΚΑΜΟΡΑ. Ένα μείγμα εμμονικών με την εξουσία Σταλινοφασιστών και λούμπεν στοιχείων της Δεξιάς, που διέθεταν προφανώς το know how στο «νταραβέρι», κυβέρνησαν χέρι – χέρι για 4,5 χρόνια μια χρεοκοπημένη χώρα στοχοποιώντας αντιφρονούντες δημοσιογράφους, στήνοντας σκευωρίες  σε βάρος πολιτικών τους αντιπάλων  αλλά και ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ «ανοιχτούς» επιχειρηματίες, όπως οι ίδιοι δημόσια έχουν κατά το παρελθόν καταγγείλει.
Όλα εδώ πληρώνονται όμως…

@ Εξυπακούεται πως η δημοσιοποίηση του νέου ηχητικού ντοκουμέντου ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, να διερευνήσει εκ νέου τις καταγγελίες Βγενόπουλου περί εκβίασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, μετά τις δημόσιες καταγγελίες του το 2016, η οποία είχε αρχειοθετεί μέσα σε πέντε ημέρες, χωρίς να κληθεί κανένας μάρτυρας.
Σύμφωνα με την εικόνα που έχει ο Lykavitos.gr,  η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξετάζει πολύ σοβαρά την πιθανότητα να ανοίξει εν νέου την υπόθεση.
Είναι σίγουρο πως οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. 

@ Την ίδια στιγμή ούτε για ένα, ούτε για δύο αλλά για 8 κακουργήματα (!) κατηγορείται ο «αγαπημένος» Μίμης του Τσίπρα αλλά και του Προκόπη Παυλόπουλου - για να μην ξεχνιόμαστε. 
Χθες η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απέστειλε κλήση προς απολογία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου στις 15 Μαρτίου 2022 να εμφανιστεί στο ανακριτικό γραφείο.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός των 8 αδικημάτων που αντιμετωπίζει για τις παρεμβάσεις που του αποδίδονται στην υπόθεση της Novartis, του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.
Ειδικότερα, οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, ως προς την υπόθεση της Novartis είναι:
1. Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας 
2. Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας 
3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος 
4. Παράβαση καθήκοντος κατά εξακολούθηση 
5. Απόπειρα εκβίασης 
6. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου 
7. Δωροληψία υπαλλήλου
8. Εγκληματική οργάνωση (συμμορία) 
Παράλληλα, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Μαρτίου 2022, αλλά αναμένεται να ζητήσει νέα, δεύτερη, προθεσμία.
Ακόμη, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια και ζήτησε νέα, τρίτη κατά σειρά, προθεσμία για να απολογηθεί, καθώς ο συνήγορος της Δημήτρης Τσοβόλας για λόγους υγείας θα απέχει από τον υπερασπιστικό του ρόλο. Η νέα προθεσμία είναι για 3 Μαρτίου 2022.
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, που λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα. 

@ Έντονη ανησυχία κυριαρχεί στα πολιτικο - δημοσιογραφικά στέκια για την «εξαφάνιση» του γνωστού και ως «μαρουλοφάγου» Θανάση Καρτερού.
Πήρε άδεια από την Αυγή, μπας και του κόψανε το κείμενο ή του απαγορεύσανε να αρθρογραφήσει κατά του Τσακαλώτου;   
Αναμένουμε με αγωνία τα νεότερα.      

@ Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έλαβε χθες καμία απόφαση σχετικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Είναι πιθανόν η άρση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους να αποφασιστεί για μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Την ίδια στιγμή έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί όλα τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους δήλωσε πρόσφατα ο κ. Πλεύρης, τονίζοντας πάντως ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. «Θεωρώ ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους. Υπάρχουν μέτρα όπως η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις που θα συνεχίσουν να ισχύουν. Για τους ανεμβολίαστους δεν είμαστε ακόμη σε αυτήν την κουβέντα, θα παραμείνουν τα μέτρα», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.

@ Ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας βρίσκεται η Ελλάδα αφού στη 13 η  έκθεση των θεσμών η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα διαπιστώνεται ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις ενώ πιστοποιείται μείωση του στοκ των εκκρεμών  συντάξεων
Για τον ΕΝΦΙΑ στην έκθεση σημειώνεται πως αναμένεται νομοσχέδιο εντός Φεβρουαρίου και έναρξη είσπραξης του μειωμένου φόρου από τον Απρίλιο.
Η άνοδος των τιμών της ενέργειας εκτιμάται πως θα απαιτήσει 1 δις ευρώ επιδοτήσεων έως τον Ιούνιο.
Αναφορά γίνεται και στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Μάιο, σημειώνοντας πως έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις πως οι αυξήσεις μετά από δύο χρόνια παγωμένων αποδοχών λόγω πανδημίας θα «περιφρουρήσουν» την ανταγωνιστικότητα και δεν θα έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος.

@ Σε 36,79% ανέρχεται το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της ΙΝTRACOM HOLDINGS στην ΙΝTRAKAT μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών που προήλθαν από την ολοκλήρωση της ΑΜΚ. Το ποσοστό της Adamas Group διαμορφώνεται στο 8,13%, ενώ ο Δημήτριος Κούτρας ως μοναδικός μέτοχος της Adamas, κατέχει έμμεσα μέσω αυτής ποσοστό 8,13%.

@ Για δέκατη συνεχή χρονιά προωθεί η Eurobank το καινοτόμο πρόγραμμα νεοφυούς επιχειρηματικότητας "Egg", στοχεύοντας να ανακαλύψει τα "χρυσά αυγά" του επιχειρείν. Το egg, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά από το 2013 για την υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, στηρίζει πολυδιάστατα τους συμμετέχοντες που αναζητούν χρηματοδότηση, εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποτελεσματική διασύνδεση της ακαδημαϊκής, επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας στη χώρα. Στον 10ο κύκλο, το Egg αναβαθμίζει και εντατικοποιεί την καθοδήγηση επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν. 

@ Από σήμερα  θα λειτουργεί η ειδική υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης για τους συμβούλους του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.
Υπό τον συντονισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το έργο τους, οι σύμβουλοι του εξωδικαστικού μηχανισμού (λογιστές, οικονομολόγοι, δικηγόροι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.λπ.) θα μπορούν να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης για τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία υποβολής, επεξεργασίας και ολοκλήρωσης της αίτησης ρύθμισης οφειλών, κατ’ εξουσιοδότηση των πελατών τους, στην ψηφιακή πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Η τηλεφωνική υποστήριξη παρέχεται δωρεάν, μέσω της νέας τηλεφωνικής γραμμής 211 1000 350, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 18:00, υπό την καθοδήγηση της ΕΓΔΙΧ και σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ).
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Λευκάδα αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Στη Λευκάδα ο Γιώργος Αυτιάς είχε ενθουσιώδη υποδοχή από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος του νησιού Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι Ξε...

Φόρτωση άρθρων...