Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Ο Δραγασάκης και το τρίτο ημίχρονο στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία μπορεί να λειτουργήσει το τρίτο ημίχρονο στον ΣΥΡΙΖΑ, που προέβλεψε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σε δηλώσεις του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα ενότητας διαλόγου και συμπερίληψης βλέπω να μετασχηματίζεται σε ένα μόρφωμα με έντονα στοιχεία αυταρχισμού με απειλές διαγραφών, διάφορες συκοφαντίες όσων διαφωνούν.

Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Δραγασάκη δεν είναι αξιόπιστος φορέας κυβερνητικής πρότασης.

Με τη σημερινή του ηγεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και αν ήθελε - δεν ξέρω αν θέλει - στους ιδρυτικούς στόχους και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η σκέψη μου πάει κατευθείαν στο τρίτο ημίχρονο. Τι κάνουμε μετά. Τι κάνουμε σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του», διερωτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης εκφράζοντας όχι μόνο τον δικό του προβληματισμό, αλλά την αγωνία των περισσότερων στελεχών που έχουν διαπιστώσει ότι η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στη συρρίκνωση, την απαξίωση και τη διάλυση.

Στη γραμμή Δραγασάκη κινούνται πολλά στελέχη ακόμη και αυτοί που στήριξαν τον Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το συνέδριο μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις.

Στελέχη με εμπειρία στα οργανωτικά αποκλείουν μια αποκαθήλωση Κασσελάκη στο συνέδριο.

Με την αποχώρηση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και την εγγραφή νέων μελών οι συσχετισμοί ευνοούν τον Κασσελάκη.

Μόνο μετά από τη βέβαιη εκλογική συντριβή στις ευρωεκλογές μπορεί να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της πλειοψηφίας των στελεχών για να δρομολογήσουν διαδικασίες ανατροπής του Κασσελάκη.

Αλλά και τότε το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμη και αν το κόμμα του καταγράψει στις ευρωεκλογές της τάξεως του 8%.

Γι΄ αυτό το πιθανότερο σενάριο είναι να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές μια ομάδα πέντε με έξι βουλευτών οι οποίοι αναμένεται να ενισχύσουν τη Νέα Αριστερά.

Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση γιατί θα έχει περισσότερους βουλευτές από ότι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...