Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Economist «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» για χάρη της Ελλάδας και του Μητσοτάκη

Παρασκήνιο
Tags: Economist

Ο... σατανάς Economist "ξαναχτύπησε" και πάλι υπέρ της Ελλάδας, σε σημείο που να αναρωτιόμαστε αν είχε τίποτα πάρε-δώσε με τη... "Λίστα Πέτσα"!!!

Τα... δύσμοιρα "τρολ" του διαδικτύου που ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους, χάρηκαν με τη μη αναβάθμιση από τον οίκο Moody's, αλλά επειδή είναι αστοιχείωτα, οικονομικά αναλφάβητα και ανενημέρωτα, απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι η Moody's μας είχε αναβαθμίσει κατά δύο βαθμίδες τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον προσεχή Σεπτέμβριο θα μας δώσει την επενδυτική βαθμίδα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει θεσμικό προηγούμενο να αναβαθμίζεται μια χώρα κατά τρεις βαθμίδες μέσα σε 6 μήνες! Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Επιπλέον, για να διαλυθούν οι... απορίες, επαναλαμβάνουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι οίκοι που αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή Standard & Poor's, Fitch και DBRS, μας έχουν δώσει την επενδυτική βαθμίδα. Έτσι, τα ελληνικά ομόλογα έχουν ενταχθεί στις διεθνείς λίστες, οπότε... σκασίλα μας μεγάλη για τη μη αναβάθμιση από τη Moody's, η οποία θα έρθει τον Σεπτέμβριο.

Μετά τις απαραίτητες... διευκρινίσεις για πολλοστή φορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, μπας και καταλάβουν όσοι δεν θέλουν να... καταλάβουν, πάμε στο μεγάλο "χτύπημα" του Economist, ο οποίος ανέβασε την Ελλάδα κατά 28 θέσεις σε σχέση με το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πρόκειται για πραγματικό άθλο, καθώς η Ελλάδα, μεταξύ 82 χωρών, κατατάσσεται στην 34η θέση, ενώ πριν βρισκόταν στην 62η! Φανταστείτε πού βρισκόμασταν επί Τσίπρα!

Ο Economist κάνει ειδική μνεία στη "φιλοεπιχειρηματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, μείωσε φόρους και έλαβε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Economist που μετρά την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες, καταγράφονται 91 μεταβλητές, οι οποίες κατανέμονται σε 11 διαφορετικές κατηγορίες.

Για το άλμα της Ελλάδας ελήφθησαν υπόψιν τα στοιχεία για το πολιτικό περιβάλλον, το μακροοικονομικό περιβάλλον, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες, την πολιτική ως προς την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό, την πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, το εξωτερικό εμπόριο, τους φόρους, τη χρηματοδότηση, την αγορά εργασίας, τις υποδομές και την τεχνολογική ετοιμότητα.

Για όσους δεν... κατάλαβαν, ο Economist στέλνει μήνυμα προς τους επενδυτές ανά τον κόσμο, να τρέξουν και να τοποθετηθούν στην ελληνική οικονομία. Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, που γύρισαν... τούμπα όλα τα απαισιόδοξα σενάρια και δημιούργησαν το ελληνικό success story.

Εν ολίγοις, ο Economist μας λέει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, γιατί αυτά τα επιτεύγματα μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αν... ξαναμπλέξουμε πάλι με λαϊκιστές, νάρκισσους και πολιτικούς απατεώνες. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο περισσότερο ισχυροποιείται η οικονομία, τόσο περισσότερο ισχυροποιείται η θέση της χώρας σε γεωπολιτικό και διεθνές επίπεδο. Γιατί ο Economist, εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι για το μέλλον της Ελλάδας υπάρχει ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι είναι για... επιθεώρηση!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...