Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Nέα τουρκική πρόκληση: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατιωτικοποίηση νησιών από την ΝΑΤΟ»

Πολιτική

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να είναι έτοιμος για μία ακόμα προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα. 

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα για «παράνομη κατοχή νησιών από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», «ένα άλλο θέμα που θα φέρει στην ατζέντα ο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα θίξει την «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα άλλα θέματα που θα θέσει επί τάπητος ο Τούρκος Πρόεδρος είναι εκείνο της Φινλανδίας και της Σουηδίας, προσκομίζοντας «στοιχεία» ότι στηρίζουν την τρομοκρατία.

Ακόμα, θα συζητήσει το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, της δημιουργίας διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά, της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία και ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Απειλεί την Ελλάδα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση νησιών “και όπου πάει”
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet ο Φουάτ Οκτάι σημείωσε πως η Άγκυρα κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης και δήλωσε πως είτε η Αθήνα θα κάνει πίσω, ή υπάρχει και η προϊστορία στις αρχές του 20ου αιώνα (Μικρασιατική Καταστροφή), αλλά και η πρόσφατη όπως στην Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος του της τουρκικής Κυβέρνησης αναφέρθηκε ειδικά στο Καστελλόριζο λέγοντας ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί νησιά «κάτω από τη μύτη μας αυτό και αυτό είναι απειλητικό για εμάς, δεν θα το ανεχθούμε και δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να μην απαντήσει».

Nέα τουρκική πρόκληση: Ο Ερντογάν θα θέσει στο ΝΑΤΟ την «παράνομη κατοχή και στρατιωτικοποίηση νησιών από την Ελλάδα»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιερώνυμος σε Πιερρακάκη: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας είχαν το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η συνεργασία είναι το...

Φόρτωση άρθρων...