Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Ο Καραμανλής  ο Σαμαράς και η φιλοΣΥΡΙΖΑΪΚΗ λαική Δεξιά, απέναντι και στον Τσίπρα πλέον ο Ανδρουλάκης, «πάγος» στην Κουμουνδούρου από την Πρόεδρο 

Παρασκήνιο

Διακρίνουμε μια έκδηλη ανησυχία τις τελευταίες ώρες στους κύκλους της φιλοΣΥΡΙΖΑΪΚΗΣ λαϊκής Δεξιάς, αφού ούτε ο Καραμανλής προχθές από την Λάρισα «καταχέριασε» τον Μητσοτάκη – ένα καλαμπούρι είπε ο άνθρωπος μεταξύ τσίπουρου και… σπαλομπριζόλας και ο Κοττάκης το έκανε πρωτοσέλιδο- ούτε ο Σαμαράς ,παρά το συνεχές προβοκάρισμα, θα «ανατρέψει» τελικά τον Μητσοτάκη στις 7 Δεκεμβρίου.
Πάλι λοιπόν έξω έπεσαν, ο πρώην πρόεδρος Πάκης, ο μάντης Κάλχας – Αντώναρος και οι λοιποί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Καραχάλιοι της λαικοΔεξιάς.
Να δούμε πόσο ακόμα θα συνεχίζουν να εμπιστεύονται όλους αυτούς τους παντελώς αναξιόπιστους πολιτικά, τα «βούρλα» οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που τους κάνουν καθημερινά (σχεδόν) πρώτη είδηση στα μέσα που ελέγχουν. Δημιουργώντας προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα στους πλήρως απογοητευμένους ψηφοφόρους της Αριστεράς.

@ Παράλληλα διακρίνουμε και μια αντίστοιχη, έκδηλη πάντα, ανησυχία σε γνωστούς «γεφυρατζήδες» του (λεγόμενου) προοδευτικού χώρου, αφού κάθε μέρα που περνά καθίστατε και πιο σαφές πως ο Ανδρουλάκης όσα μέτρα απόσταση πήρε από τον Μητσοτάκη, παίρνει πλέον και από τον Τσίπρα. 
Και δώστου «υποδείξεις» στον Αλιβιζάτο και να τα «χτυπήματα» στον Δουδωνή, από τα γνωστά δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα που σιτίζονται από την  Κουμουνδούρου.
Στο δια ταύτα ο Ανδρουλάκης, που αντελήφθη με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια, πως ο Τσίπρας έπαιξε μπάλα στην «πλάτη» του για ένα δίμηνο, παίρνει το αίμα του πίσω και διαχειρίζεται με μεγαλύτερο επαγγελματισμό την υπόθεση των υποκλοπών αλλά και συνολικότερα την στάση του απέναντι στα δύο κόμματα που δίνουν αγώνα για να τον συρρικνώσουν. 
Και εάν δεν κάνει πάλι καμιά κυβίστηση μέχρι τις εκλογές μπορεί τελικά κάτι να περισώσει.                     

@ Η πληροφορία είναι έγκυρη και, όσο περίεργη κι αν σας φανεί εκ πρώτης όψεως, δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: από το Προεδρικό Μέγαρο διαμηνύθηκε στην Κουμουνδούρου, έστω σε επίπεδο... θεωρητικό, ότι αν επιχειρείτο η εμπλοκή της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην εν εξελίξει πολιτική διαπάλη για τις υποκλοπές, η αντίδραση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα ήταν αιχμηρή. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή: Μεταξύ των σκέψεων που συζητήθηκαν στην Κουμουνδούρου ως «θεσμικές» απαντήσεις στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές, ήταν και το σενάριο να ζητούσε ακρόαση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να της εκφράσει την ανησυχία του για την υπόθεση. Όμως, κάτι τέτοιο θα εκλαμβανόταν ως «υπόδειξη», όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν παράγοντες με γνώση των τεκταινομένων στην Ηρώδου Αττικού. Η εν λόγω πληροφορία, πάντως, έφτασε στο Προεδρικό πολύ πριν φτάσει κάποιο αίτημα για συνάντηση Σακελλαρούλου-Τσίπρα. Μέσω τρίτου προσώπου, λοιπόν, η Προεδρία φρόντισε να διαμηνύσει προς πάσα «ενδιαφερόμενο», ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε θα άρεσε καθόλου στην κ. Σακελλαροπούλου. Κάτι που φάνηκε και από την εξαιρετικά «κοφτή» απάντησή της στην επιστολή της ΕΣΗΕΑ επί του θέματος... 

@ Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Γιώργος Βουλγαράκης δεν είδε φως και μπήκε μέσα, αλλά ήταν προσκεκλημένος και αυτό λέει πολλά… για το μέλλον του στη ΝΔ.
Κατά σύμπτωση βέβαια ένα από τα βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν οι υποκλοπές που χειρίστηκε  και ο ίδιος όταν ήταν υπουργός Δημόσιας τάξης επί Καραμανλή.
Η ουσία πάντως είναι ότι σήμερα ο Βουλγαράκης επιστρέφει στη ΝΔ και σε αυτό έπαιξε ρόλο μια παλιά καλή του φίλη.
Ονόματα δε λέμε, αλλά όλοι γνωρίζουν ποιος μεσολάβησε για να γίνει πρόεδρός της ΟΝΝΕΔ… 

@ Μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουμε πολύ δρόμο, και κυρίως έχουν προτεραιότητα οι εθνικές εκλογές, αυτό βέβαια δεν φαίνεται πως ενδιαφέρει μερικούς που ονειρεύονται δημαρχιακούς θώκους, σε μια συζήτηση μου μεταφέρανε πως για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ενδιαφέρεται και ο Βασίλης Γάκης.
Την καλύτερη είδηση όμως σας την αφήνουμε για το τέλος. Ο Παναγιωτης Ψωμιάδης θα είναι υποψήφιος στο δήμο  Δέλτα της Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς δεν έχει ξεπεράσει το
μικρόβιο της πολιτικής.
Ο πρώην περιφερειάρχης λένε στη Θεσσαλονίκη ότι είδε το κενό που υπάρχει στην περιοχή και φαίνεται πως πήρε την μεγάλη απόφαση για κάθοδο.
Στην  προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που ταιριάζει γάντι, αλλά δεν σας τη λέμε επειδή τη γνωρίζετε… 

@ Αύξηση 7,75% στις κύριες συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2023 ''δείχνει'' η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού (2023) την οποία κατέθεσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ στη Βουλή.
Η αύξηση αυτή προκύπτει από τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΚ σε σχέση με την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό φέτος.
Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη αναμένεται να φτάσει στο 5,6%, ενώ ο πληθωρισμός στο 9,9%. 
Με βάση την εξίσωση υπολογισμού της αύξησης των κύριων συντάξεων  το 2023 (σ.σ. κατά 50% με βάση την αύξηση του ΑΕΠ και κατά 50% από την αύξηση του δείκτη τιμών το 2022), προκύπτει μία αύξηση της τάξεως του 7,75%. Το ποσοστό επιβεβαιώνουν και στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

@ Δεν δείχνουν διάθεση να προβούν σε αγορές οι Έλληνες καταναλωτές την περίοδο της Black Friday στην οποία τα καταστήματα προσφέρουν πλήθος προσφορών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), η οποία δείχνει ότι μόλις 1 στους 5 καταναλωτές ή το 20% θα αγοράσουν κάτι στη Black Friday.
Όσον αφορά το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης για αγορές την περίοδο της Black Friday για όσους επιλέξουν να αγοράσουν, αυτή μεσοσταθμικά εκτιμάται σε 146€ κατά κεφαλήν.
Πρόκειται για μια εκτίμηση δαπάνης άνω των 120 εκατ. ευρώ. Το 80% εκτιμά ότι δεν θα δαπανήσει τίποτα, το 8% μέχρι 50 ευρώ, το 6% έως 100 ευρώ, το 4% από 101 έως 200 ευρώ, το 2% από 200 έως 500 ευρώ και το 1% πάνω από 500 ευρώ.

@ Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την έναρξη των διαγωνισμών για πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού 379 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Πρόκειται για τα έργα ύδρευσης σε Άρτα – Πρέβεζα – Λευκάδα – Αιτωλοακαρνανία, την κατασκευή του φράγματος Τσικνιά στη Λέσβο, εγγειοβελτιωτικά έργα στην Αιτωλοακαρνανία, αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα στο Νομό Λασιθίου Κρήτης και αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Λουτρακίου.

@ Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού κλάδου στη χώρα, αλλά και οι προσδοκίες σημαντικού αριθμού Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα και να σταδιοδρομήσουν στην Alpha Bank, κυριάρχησαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στην ημερίδα “Future Ithacans”, που διοργάνωσε η Τράπεζα σε συνεργασία με το Hellenic Bankers Association (ΗΒΑ) – UK.
Με τον CEO του Ομίλου κ. Βασίλη Ψάλτη να υπογραμμίζει πως «θέλουμε να μπολιάσουμε το δυναμικό της Τράπεζας με τον σημαντικό πλούτο γνώσεων και εμπειριών των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό», κορυφαία στελέχη της Διοίκησης της Alpha Bank βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα, προκειμένου να παρουσιάσουν τον μετασχηματισμό της Τράπεζας, που την καθιστά εργοδότη επιλογής για το ελληνικό ταλέντο, αλλά και να συνομιλήσουν δια ζώσης με τους Έλληνες που σταδιοδρομούν στο εξωτερικό.
Το “Future Ithacans” παρακολούθησαν με φυσική παρουσία περισσότεροι από 200 Έλληνες που εργάζονται στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων διαδικτυακά, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές τόσο της Τράπεζας, όσο και της ελληνικής οικονομίας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής της «Νίκης» με τους καλικάντζαρους ξαναχτυπά: Οι πιστοί φιμώνονται και μοιράζουν σφαλιάρες ακόμα και μέσα στην Εκκλησία

Σε διαφορετική γραμμή από την επίσημη θέση της «Νίκης» που εξέφρασε τον αποτροπιασμό και καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος της στην Καβάλα κ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Φόρτωση άρθρων...