Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

O Κασσελάκης αποκαθηλώνει τον Τσίπρα χρησιμοποιώντας ως «Ιφιγένεια» τον Πολάκη

Παρασκήνιο

Αν υπήρχε κάποιο... μέτρο μετανοίας στο πολιτικό σκηνικό, οι αναγνώστες του Αγκιστριού πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έσπαγε όλα τα κοντέρ. Ο πρώην Πρωθυπουργός το φυσάει και δεν κρυώνει σε σχέση με την ανοχή που έδειξε στην υποψηφιότητά Κασσελάκη, με το γεγονός ότι πήγε πάσο με τις μετεγγραφές στελεχών από το στενό του επιτελείο όταν ο Κασελάκης διεκδικούσε να τον διαδεχθεί στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου, αλλά και για την στάση στήριξης που υιοθέτησε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως στην πολιτική, όπως και στη ζωή, ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει και η πολιτική είναι γεμάτη από μεταμεληθέντες «πρώην» που προσπαθούν να πείσουν τους συνομιλητές τους (και τον καθρέφτη τους...) ότι αν μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω, όλα θα ήταν διαφορετικά. Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω. Αν τον γύριζε, ήξερε τι θα έκανε – και αυτό θα ήταν να μπλοκάρει παντί τρόπω όχι απλώς την εκλογή αλλά ακόμη και αυτή την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο γιατί φοβάται ότι στα χέρια του θα εξαϋλωθεί το κόμμα και θα κινδυνεύσει να μείνει και ο ίδιος εκτός Βουλής. Πέραν αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να αποδομήσει την δική του κληρονομιά και παρακαταθήκη.

Κι αυτό θα γίνει ακόμη και μέσω του... Παύλου Πολάκη. Εξηγούμαι: σε μερικές εβδομάδες από σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης ενδέχεται να καταφέρει ένα πολύ βαρύ πλήγμα στο προφίλ του πρώην πρωθυπουργού: όσο κι αν υποτίθεται ότι Κασσελάκης και Πολάκης τα βρήκαν και είπαν να προχωρήσουν παρακάτω, είναι σαφές πως όταν έρθει η ώρα να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, θα συμβούν δύο πράγματα: 

Είτε ο Παύλος Πολάκης θα αποδειχθεί «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη», που λέει και η, επίσης Χανιώτισσα, Ντόρα Μπακογιάννη, η κότα tree λήρη και μακρό που πουλάτε και θα ψηφίσει και με τα δύο χέρια την ισότητα στο γάμο, είτε θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα του τα... «άπαρτα όρη των Σφακίων» και θα καταψηφίσει –άλλωστε, αυτός ήταν που έλεγε πριν μία εβδομάδα ότι «όταν ανεβαίνει πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον γάμο των ομόφυλων».

Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι κερδισμένος. Αν γίνει το πρώτο, είναι αυτονόητο ότι ο Στέφανος Κασελάκης θα πιστωθεί ότι μετέτρεψε τον αψύ Σφακιανό σε μπαλαρίνα των Μπολσόι. Αν, ο Πολάκης καταψηφίσει, τότε θα διαγραφεί. 

Σε απλά ελληνικά, ο Στέφανος Κασελάκης θα έχει νικήσει και στις δύο περιπτώσεις – αλλά δεν θα έχει νικήσει έναντι του Πολάκη. Θα έχει νικήσει έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πολάκης είναι απλώς το εργαλείο –ή η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί, αν προτιμάτε…

Και εξηγούμαι ξανά: στην πρώτη περίπτωση, ο Στέφανος των Σπετσών θα πιστωθεί ότι υποχρέωσε τον Πολάκη σε κωλοτούμπα, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας –εδώ χρειάστηκε ένα εξάμηνο για να τον πείσει να εμβολιαστεί...

Αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης και πάλι θα πιστωθεί ότι τόλμησε να κάνει αυτό που δεν έκανε ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας: να αποκεφαλίσει τον Σφακιανό.

Όλα αυτά, αποτελούν κομμάτια ενός πολύ συγκεκριμένο παζλ που όταν έρθει η ώρα να συμπληρωθούν και να φανεί η τελική εικόνα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι αυτή εικόνα θα αποτελεί το πολιτικό του τέλος. Αναλυτικά, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλητές του οποίου επιμένουν ότι «θα κάνει πράγματα που δεν τόλμησε ούτε ο Αλέξης», θα φτιάξει – ρίξτε μια ματιά στην διπλανή σελίδα… – ένα προσωποπαγές κόμμα και, όταν έρθει η ώρα, θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα είτε να καταλάβει ποιος είναι το αφεντικό στο κόμμα, είτε να βρει αλλού πολιτικού φορέα ψηφοδέλτια για να διασφαλίσει την συνέχιση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για νέμεσι: ο άνθρωπος που ήθελε να νικήσει τον Σόιμπλε, τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να δει τον Κασσελάκη να υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη του πολιτικού του θανάτου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...