Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ο Κασσελάκης μπλεγμένος στα δίχτυα των αστακοκάραβων – Ομαδικά πυρά από Μητσοτάκη, Καρτερό, Φίλη και Σπίρτζη

Συνεχίζονται οι παλινωδίες από πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκη, καθώς αμείλικτα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τα αστακοκάραβα.

Τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις από την ελληνική δικαιοσύνη για το γεγονός ότι η κείμενη νομοθεσία-με νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα-απαγορεύει στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρίες στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε αντιφάσεις για την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Στην απάντηση του μπέρδεψε τις ημερομηνίες για το πότε αποχώρησε από τις εταιρίες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όταν έγιναν τα σχετικά δημοσιεύματα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις μετοχές του. Στις πρόσφατες συνεντεύξεις, όμως, και στις αναρτήσεις που έχει κάνει στα social media τα έχει μπουρδουκλώσει. Σε σημερινό βίντεο που ανέβασε στο Instagram αναφέρει πως αποχώρησε από τις εταιρίες που είχε στις ΗΠΑ στις 10 Μαρτίου 2023.

Την 1η Μαρτίου 2024, έλεγε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στο ερώτημα για το πώς ζει, απάντησε: «Από τα δεδουλευμένα μου. Έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας, αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι το οποίο κάνω».

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος έχει υποπέσει σε σωρεία αντιφάσεων. Εξίσου αντιθεσμική, βεβαίως, ήταν και η επίθεση που έκανε στη δικαιοσύνη επειδή κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για να ελεγχθούν οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την νομοθεσία της χώρας μας.

Η σημερινή απάντηση Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Ο Στέφανος Κασσελάκης χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως ο Μητσοτάκης «των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το ανακάλυψε το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στη νέα εποχή και προσθέτει πως το επιτελείο του έχει λάβει πολλά βιογραφικό υποψήφιων ευρωβουλευτών. Μάλιστα όπως λέει διαβάζει ο ίδιος τα βιογραφικά των υποψηφίων και προσθέτει ότι «με βλέπω να κάνω το ίδιο ακόμα και τη λίγη ώρα που προβλέπεται για ξεκούραση μέσα στο στρατόπεδο».

Ακόμα, τόνισε ότι «απόψε στην Τεχνόπολη θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «για δίκαιη φορολογία και λιγότερη ακρίβεια». Παράλληλα πρόσθεσε ότι αύριο Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το ευρωπρόγραμμά του προκειμένου «να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει σε μία Ευρώπη της Προόδου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέληξε λέγοντας ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου «λήγει η προθεσμία για όσους από εσάς θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να συμμετάσχετε σε αυτήν την πρωτόγνωρη εσωκομματική γιορτή δημοκρατίας».

Πηγές Ν.Δ. για Κασσελάκη: Αφού λέει πως έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος δάνεισε τον Δεκέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι έχει αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα, από τις 10 Μαρτίου 2023, σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Οι «γαλάζιες» πηγές κάνουν λόγο για «παλινωδίες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν από την Πειραιώς, «οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας».
«1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση“. Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023“.

Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης δημοσίευσε βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα – Άλλα τον ρωτάμε, άλλα απαντάει

Στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «δεν μας ενδιαφέρει πώς απέκτησε αστακοκάραβα. Ούτε θέτει κανείς θέμα φοροδιαφυγής. Άλλα τον ρωτάμε και άλλα απαντάει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ομιλώ και ως παθών: το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο που δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και συζύγους να έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδος. Ένας νόμος που δεν είχε λογική.  Έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε εμένα και την σύζυγό μου. Προσαρμοστήκαμε εντελώς και ο νόμος ισχύει ακόμα. Μην μας κουνάει το δάχτυλο».

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης «να μας κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο για θέματα δικαίου όταν μίλησε ο κ. Κοντονής για παρα-υπουργείο και ο Τσίπρας είπε mea culpa ότι κρεμάσαμε στα μανταλάκια πολιτικούς αντιπάλους, πάει πολύ».

«Εμείς ψηφίσαμε τον νέο ποινικό κώδικα που επιταχύνει τη διαδικασία των δικών. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί και αυτό θα ήταν πιο ουσιαστικό από το να αναλωνόμαστε σε άλλα ζητήματα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε αν είχε προσεγγίσει τον κ. Κασσελάκη απάντησε: «Ας είμαστε σοβαροί, είναι αδιανόητο να λέγεται ότι πρότεινα κυβερνητική θέση στον Κασσελάκη. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει ποτέ μου. Δεν ξέρω τι σκεφτόταν όταν το είπε».

Σπίρτζης για αστακοκάραβα Κασσελάκη: Πρέπει να δώσει απαντήσεις

«Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Χρήστος Σπίρτζης, μετά τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα και τη συμμετοχή του σε εταιρείες του εξωτερικού, ενώ είναι πρόεδρος κόμματος.

«Όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύω ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα πάντα», ανέφερε για το θέμα ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τα οικονομικά του προέδρου είναι άλλο θέμα. Για τα οικονομικά του κόμματος οφείλουν να λειτουργήσουν τα αρμόδια όργανα, η ΚΕ και η εξελεγκτική επιτροπή και να δώσουν απαντήσεις. Είναι μια διαχείριση που δεν αρμόζει σε κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση να γίνεται τέτοιος διάλογος», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την καρατόμηση του πρώην γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ζήτησε «ο νόμος για το Πόθεν Έσχες να βελτιωθεί και να γίνει πιο αυστηρός», ενώ απάντησε και σε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων υπουργούς και βουλευτές να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό δεν έγινε γιατί πήγε κάποιος να στήσει παγίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νόμος άλλαξε στη Βουλή μετά από αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας».

Φίλης: «Υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες του Κασσελάκη, οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του»

Ολομέτωπη επίθεση στο Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Την άποψη ότι «υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες» που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη διατύπωσε το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Φίλης, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης αποδόμησε πλήρως τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι ένα άγνωστο πρόσωπο, έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε, έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα επίχειρα αυτής της διαδικασίας».

«Ο κ. Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του και οδηγεί αυτό που έχει απομείνει εκτός Αριστεράς, σε ένα λαϊκιστικό κόμμα που θα είναι παντός καιρού για σχηματισμό κυβέρνησης, χωρίς αρχές» συνέχισε ο κ. Φίλης.

Όπως υποστήριξε «το κόμμα αυτό το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό» προσθέτοντας ότι «απολύτως» σπρώχνει τον κ. Κασσελάκη ένα σύστημα, «Αν δει κανείς τον Τύπο και τα Μέσα θα καταλάβει» τόνισε.

«Καμπάνες» από τον Καρτερό για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε 1 στα 10 μέλη δεν ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές

Kαμπάνες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει ξανά ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, ασκώντας ευθεία κριτική στον πρόεδρο και τα ηγετικά στελέχη που θεωρούν πως το κόμμα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. 

Με άρθρο του στην «Αυγή» υπό τον τίτλο «Αλήθεια, πάμε καλά;», ο αρθρογράφος επικαλείται την απογοητευτική συμμετοχή που υπήρξε στην εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε 1 στα 10 από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος δεν αφιέρωσε μισή ώρα για να ψηφίσει», λέει χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, την αντιπαραβάλλει, με μάλλον σκωπτικό τρόπο, με τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και στελέχη όπως η Θοδώρα Τζάκρη και ο Πάνος Ρήγας, προκειμένου να καταδείξει εμμέσως πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Επίσης, υποστηρίζει με αφορμή τη ραγδαία άνοδο των δυνάμεων της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη πως «όχι, δεν πάμε καλά ούτε ως χώρος ούτε ως χώρα».
Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Αντικρίζουμε κατάματα τη δύσκολη πραγματικότητα για να την αλλάξουμε. Αλλιώς οι δάφνες για τη "σίγουρη" νίκη θα αποδειχτούν χρήσιμες μόνο για στιφάδο…».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Φόρτωση άρθρων...