Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Ο κρίσιμος προϋπολογισμός για το 2022 και το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα

Παρασκήνιο

Ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων και την επιστροφή της χώρας σε μία νέα κανονικότητα κάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον αέρα των θετικών αποτελεσμάτων στους οικονομικούς δείκτες, του καλού κλίματος σε διεθνές επίπεδο και των συνεχών ευσήμων από τους οίκους αξιολόγησης, το Μέγαρο Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο καλείται να υπερασπιστεί έναν κρίσιμο προϋπολογισμό για την επόμενη μέρα, που περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις για περαιτέρω μείωση των φόρων, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ενίσχυση-στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων- των μη προνομιούχων.

Η σχετική συζήτηση στη Βουλή αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των πεπραγμένων της Κυβέρνησης, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ισχυρές αναταράξεις λόγω της πανδημίας και πέτυχε σε ένα μεγάλο βαθμό να διασφαλίσει υψηλά ποσοστά κοινωνικής συνοχής και ανθεκτικότητας. Αφετέρου ο Πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει με σαφήνεια το ολιστικό σχέδιο του για τη νέα χρονιά, προχωρώντας με τόλμη σε μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που εξασφαλίζουν συνθήκες ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης.

Οι διατάξεις του νέου προϋπολογισμού συνδέονται με μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, την ώρα που ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετράει ήδη αντίστροφα και ο στόχος της αυτοδυναμίας θα εξαρτηθεί κατά βάση από την ικανότητα του Υπουργικού Συμβουλίου να δώσει αποτελεσματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που κουβαλάει στην πλάτη της η ελληνική κοινωνία κυρίως μετά το 2010.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η αύξηση των θέσεων εργασίας συνιστούν δύο βασικές προτεραιότητες για το πρωθυπουργικό γραφείο, που έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τη μετάβαση στην εποχή της νέας Ελλάδας.

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, η Κυβέρνηση κρατά την τύχη στα χέρια της και οι επιδόσεις της τους επόμενους μήνες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά της την ώρα της κάλπης και τη δυνατότητα για μια δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...